Novosti

SŠ Zabok u sklopu 60. obljetnice postojanja organizirala druženje s učenicima i mentorima

Srednja škola Zabok, jedna od triju zabočkih škola s najdužom tradicijom, ove godine slavi 60 godina postojanja

Srednja škola Zabok, jedna od triju zabočkih škola s najdužom tradicijom, danas je održala druženje za mentore i učenike koji su unatrag 10 godina osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima zajedno s učenicima i mentorima koji su ove godine na natjecanjima postigli iznimne rezultate.

Škola ove godine, naime, slavi 60 godina svog postojanja, a kako je istaknula ravnateljica škole Draženka Jurec, i ova je godina bila izuzetno uspješna s postignutim rezultatima učenika.

– Izuzetno smo ponosni na svoje učenike. Učenici su naročito bili zapaženi na svim razinama natjecanja. Tako je u zadnjih 10 školskih godina na županijskim i međužupanijskim natjecanjima pozvano čak 317 učenika, a njih 133 je osvojilo medalje, na državna natjecanja pozzvana su 74 učenika, 32 je osvojilo medalje, dok je na međunarodnim natjecanjima sudjelovala ukupno 32 učenika te su osvojili 28 medalja. 72 sportske ekipe sudjelovale su na natjecanjima te su osvojili ukupno 52 medalje – istaknula je Jurec i dodala kako bez truda i zalaganja mentora, ali i financijske podrške potpore grada Zaboka to ne bi bilo ostvarivo.

Uspjeh učenika je uistinu impresivan, a ponos nisu krili niti gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek – Jambrek koji su prisustvovali na događanju dijeljenju zahvalnica.

– Naša županija se ponosi radom i uspjehom svih škola. Izabrati upis za zanimanje za primjerice konobara i kuhara nije lako. Županija se iznimno ponosi na uspjeh učenika, a tu su i neizostavni mentori koji često odvajaju svoje slobodne dane kako bi što bolje pripremili učenike za natjecanja koja će polučiti uspjehom. Bez kvalitetnih kadrova nema uspjeha u napretku – rekao je Ferek – Jambrek.

Gradonačelnik Ivan Hanžek se također prisutnim učenicama i mentorima zahvalio jer između ostalih oni su ti koji su najbolji promotori kako grada, tako i županije.

– Učenici svojim pojavljivanjem na spomenutim natjecanjima rade najveću promidžbu za Zabok i županiju, što mnogi ne razumiju. Preporuka da se čuje za nas kao grad ste upravo vi učenici – istaknuo je Hanžek i zahvalio se svim nagrađenim učenicima i rekao je da neka ostanu takvi kakvi jesi, uporni i vrijedni prvenstvo zbog sebe i boljitka njihove zajednice.

Prisutnima se u ime mentora obratila profesorica Dubravka Hržica, a u ime učenika Lorena Tišljar. Druženje učenika, mentora i gostiju nastavljeno je uz prigodan domjenak u ugostiteljskom praktikumu škole.

Izvor: Zagorje.com

Download NAGRA-ENI-U-ENICI-SREDNJE-KOLE-ZABOK.docx
Download Uspjesi-Srednje-kole-Zabok-2016-2017-.doc
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content