Novosti

Stjepan Hrastinski dobio vatrogasnu spomenicu za 70 godina u vatrogastvu

Protekle je subote održana 94. izvještajna skupština DVD-a Zabok koji u svom sastavu ima 28-ero djece i mladeži, 28 operativna člana, 45 izvršna člana, 10 pričuvna člana, 16 člana glazbene sekcije te 3 počasna člana što sve ukupno iznosi 130 članova.

Skupštinu je otvorio, vodio te pozdravio uzvanike i goste predsjednik društva Vladimir Tršinski, a to su bili dr. Franjo Gregurić počasni predsjednih HVZ-a, magistar Mario Starčević tajnik operativno tehničkog stožera HVZ-a, Žarko Ivančić predsjednik gradskog vjijeća grada Zaboka, Stjepan Skuliber predsjednik VZ krapinsko-zagorske županije, Dražen Sinković predsjednik VZGrada Zaboka, Anđelko Švaljek, direktor Regeneracije Zabok, Zdravko Kobeščak, predstavnik Vatroprometa Lučko, Vlatka Sever, šefica knjigovotstvenog servisa FINA-e te dvadesetak dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja vatrogasnih zajednica županija: Krapinsko-zagorske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i susjedne Republike Slovenije.

DVD Zabok provodi brojne aktinosti. Naime, nakon izvješća predsjednika, zapovjednika, predstavnika mladeži o radu djece i mladeži, proizlazi da se mnogo radilo na preventivnom i operativnom planu, na osposobljavanju, pripremama i natjecanjima, pružanju usluga prijevoza vode, prijevoza osoba, pranju cesta i parkirališta, odštopavanju kanalizacija i propusta, uslugama auto ljestvom te iznajmljivanju dvorane doma pravnim i fizičkim osobama.

Na samom kraju skupštine, slijedila je dodjela spomenica, diploma, uvjerenja i zahvalnica. Spomenicu za 70 godina u vatrogastvu dobio je Stjepan Hrastinski. Spomenicu za 50 godina u vatrogastvu dobio je Franjo Pevec, a diplomu vatrogasni veteran dobili su Darko Kušan i Vladimir Tršinski. Uvjerenje za vatrogasca s posebnim ovlastima i odgovornostima dobili su Karlo Jandrok i Goran Ričko.

Spomenicu za 40 godina u vatrogastvu dobili su Stjepan Perišin, Jerko Tršinski i Vlado Tršinski stariji, dok su spomenicu za 30 godina u vatrogastvu dobili su Josip Tuđa i Robert Orsag, a uvjerenje o osposobljenosti – vatrogasac dobio je Ivan Šoštarko.

Spomenica za 20 godina otišla je u ruke Ivana Kahline, Nataše Peček i Jurice Repovečkog, dok je spomenicu za 10 godina u vatrogastvu dobila Ivana Orsag.

Zahvalnice DVD-a Zabok za izuzetan i požrtvovan rad u DVD-u Zabok dobili su Stjepan Tuđa, Miroslav Voslar, Tomislav Jerneić, Matija Tarade, Franjo Pevec i Vladimir Tršinski.

Izvor: www.zagorje.com

Skip to content