Novosti

STK ZABOK – JUNIORI 4. NA EKIPNOM PRVENSTVU HRVATSKE

Varaždin je bio domaćin završnice prvenstva Hrvatske za juniore i juniorke. Naši juniori su se uspjeli kvalificirati na završni turnir 8 najboljih ekipa u Hrvatskoj.

STK Zabok je bio u 1. grupi zajedno s GSTK Zagreb, STK Mihovljan i STK Strmac iz Nove Gradiške. U prvom meču protiv STK Mihovljan bilo je prisutno jako puno nervoze. Mnogo je vremena prošlo od zadnjeg službenog meča. Puno se treniralo, ali nedostatak igre za poen sa različitim protivnicima jednostavno se ne može nadoknaditi kroz trening mečeve u dvorani Elektre.
Petar Bašić je otvorio loše protiv Vreska. Iako je igrač iz Mihovljana bio favorit, nitko nije očekivao tako laganu pobjedu. Mislav Posavec je u idućem meču rutinirano došao do pobjede, makar je bilo vidljivo da uopće ne osjeća loptu. Promašivao je jako puno laganih lopti. Zatim Hrvoje Martinec nije imao većih problema protiv trećeg igrača Mihovljana, da bi odmah potom Posavec iznenađujuće i prilično ekspresno izgubio meč od Vreska. Bez obzira koliko i kako se trenira nedostatak pravih mečeva bio je vidljiv i u petom odlučujućem meču, kad je Bašić gubio 0:2 od Strbata. Lopta jednostavno nije htjela na stol. Uz ogromnu koncentraciju i htijenje uspijeva iz poena u poen staviti sve više lopti na stol. Tek u petom setu pušta ruku i uspijeva preokrenuti te donijeti važnu pobjedu svojoj ekipi. Iako je to bio prvi meč u grupi, znali smo da je i vjerojatno odlučujući meč koji nas odvodi u borbu za 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske.
U preostalim mečevima u grupi ostvareni su očekivani rezultati, pobjeda protiv STK Strmac (Nova Gradiška), te poraz od GSTK Zagreb čija se ekipa sastoji od aktualnih juniorskih reprezentativaca.
U borbi za treće mjesto protiv STK TIS iz Zagreba bio je raspoložen samo Mislav Posavec, koji je rezultatom 3:1 svladao Roka Metera. Rožić i Martinec nisu bili iste sreće.
Ostvareno 4. mjesto na juniorskom PH je očekivano. Uz puno bolju, ili malo lošiju izvedbu lako je konačni ishod mogao biti i drugačiji.
Izvor:www.stk-zabok.hr

Skip to content