Novosti

Stolnoteniski klub Zabok održao redovnu godišnju skupštinu

Uz nazočnost 15 skupštinara, STK Zabok je održao Redovnu godišnju skupštinu. Uvodna i pozdravna riječ po običaju je pripala predsjedniku STK Zabok, Ivici Vrančiću, a nakon toga se krenulo na raspravu po točkama. Iako je 2017. Zabok ispao iz elitne Superlige, ova godina nikako se ne može smatrati neuspješnom. Dapače i samo igranje u Superligi veliki je uspjeh. Najveći pojedinačni rezultat ostvario je Ivan Zeljko, koji je kao igrač Zaboka osvojio prvo mjesto na jednom od TOP 8 turnira, a kasnije i na hrvatskom Mastersu. Mlađi kadeti Zaboka ekipni su prvaci države, a isti dječaci nastupili su i u III. HSL gdje su osvojili peto mjesto. Naravno Zabok je najbolji stolnoteniski klub u županiji, a uz županijsko prvenstvo, osvojio je i hrvatski kup. Uz stožerne Luku Cvetka i Domagoja Kramariića, trener Luka Vrančić posebno je istaknuo Mislava Posavca i Roka Rožića koji krupnim koracima koračaju prema prvoj momčadi. No Luka Vrančić naznačio je i jedan problem, a to je da je u stolnoteniskoj školi sve manji priljev djece iz Zaboka, unatoč njegovim golemim naporima da animira djecu za ovaj vrlo atraktivan, ali u Hrvatskoj nedovoljno cijenjen sport.

Potegnulo se i pitanje obnavljanja zabočkog turnira, koji posljednjih godina nije bio profitabilan. Pa prošlu i ovu godinu nije ni održan. Ideja je da se taj turnir obnovi, ali i da promjeni termin te da se veže na dane Grada Zaboku u svibnju.

Postavilo se i pitanje dovođenja igrača sa strane. Trenutno boje momčadi Zabok u I. ligi brani iskusni olimpijac, Damir Atiković. Trener Vrančić naglasio je da će to još neko vrijeme biti nužnost, no isto tako da kroz dvije-tri godine u potpunosti staza iznimno talentirana generacija 2004. godište, pa će se klub moći oslanjati isključivo na domaće snage.

Predsjednik Ivica Vrančić apelirao je na članove skupštine da se neki od njih uključe u rad sudačke organizacije, a naznačio je da postoji potreba da se uz Luku Vrančića educira još jedan trener.

Prošle sezone klub je raspolagao je potrošio 161.770,99 kuna, s time da je 105.559,99 namaknuo vlastitim snagama, a 56.211,00 su proračunska sredstva. Financijsko izvješće za 2017. naravno još nije izrađeno, no prema planu klub bi trebao potrošiti oko 176.000 kuna, od kojih bi 108.000 kuna trebalo biti iz vlastito namaknutih sredstava, a 68.000 iz proračuna. S obzirom na rezultate, ova sredstva su minimalna. (T. Zrinšćak)

Izvor: Zagorski list

Skip to content