Novosti

STOŽER Civilne zaštite KZŽ na pres konferenciji izvijestio je kako imaju ukupno 111 slučajeva koronavirusa na području županije

STOŽER Civilne zaštite KZŽ na pres konferenciji izvijestio je kako imaju ukupno 111 slučajeva koronavirusa na području županije

Načelnik Stožera Anđelko Ferek-Jambrek istaknuo je da se radi o 111 osoba pozitivnih na koronavirus sa prebivalištem na području županije.

“U odnosu na dan ranije, sa današnjim danom novoevidentirane su 2 osobe; 1 iz Gornje Stubice i 1 iz Jesenja. Broj osoba koje su ozdravile ostaje nepromijenjen – dosad ukupno 4. Dosad su uzeti uzorci od 709 osoba“, rekao je načelnik Stožera Anđelko Ferek-Jambrek te ujedno ponovio apel građankama i građanima da se drže svih propisanih mjera.

“Kad će sve ovo završiti, ovisi prvenstveno o svima nama. Nažalost, neki građani i dalje krše mjere. Tijekom jučerašnjeg dana imali smo 6 slučajeva da osobe nisu imale propusnice”, rekao je Ferek-Jambrek.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je da je stanje pacijenata koji su COVID- 19 pozitivni stabilno i da nema novih pacijenata na odjelu u zabočkoj bolnicu.

“Od jučer je jedna osoba koja je pozitivna na koronavirus, a koja je bila u izolacijskom odjelu, puštena na kućno liječenje. U izolacijskim jedinicama na području hitnog bolničkog prijema gdje se radi trijaža su 3 osobe, dobrog su zdravstvenog stanja”, rekao je Vančina.

Voditelj službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo KZŽ dr. Ivan Lipovac rekao je da je na području županije dosad u samoizolaciji bilo 160 zdravstvenih djelatnika, od čega je sedmero pozitivno na koronavirus te je dodao kako se nada da su građanke i građani bili disciplinirani te da su se pridržavali mjera Stožera tijekom uskrsnih blagdana, odnosno da su izbjegavali bliski socijalni kontakt, što uključuje i neposjećivanje obitelji, rodbine i prijatelja.

Izvor:https://www.index.hr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content