Novosti

Strijelci Lovačkog saveza Krapinsko-zagorske županije prvaci Hrvatske

Na strelištu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici održano je 20. jubilarno Prvenstvo Hrvatske u lovnom streljaštvu. U žestokoj konkurenciji nastupilo je 126 strijelaca iz 20 hrvatskih županija i grada Zagreba. Ekipa lovačkog saveza Krapinsko-zagorske županije u sastavu: Martin Čopor, Božidar Galunić, Zvonimir Jakuš, Zlatko Belina, Mladen Ban i Ženko Berc okitila se naslovm držvanih prvaka, što je najveći uspjeh za LS KZŽ. Dva puta su zagorski strijelci bili drugi i dva puta treći, a sada su se konačno popeli na najvišu stepenicu postolja. Na neki su način i ispisali povijest. Naime po prvi puta su se lovačkiparkur i lovački trap bodovali zajedno. Na prošlih 19 PH te su se discipline bodovale zasebno. Tako su zagorski strijelci pokazali da su najkompletniji u Hrvatskoj.

Nešto lošiji rezultat u parkuru, gdje su oborili 101 metu, Zagorci su popravili u trapu gdje su sa oborenih 118 meta bili neprikosnoveni i za 8 meta uspjeli nadvisiti LSŽ Varaždinske županije, dok su treći bili strijelci LSŽ Istarske županije sa 209 oborenih golubova, koliko je imao i četvrtoplasirani LSŽ Splitsko-dalmatinske županije. Tek peti je bio LSŽ Grada Zagreba s olimpijcem Antonom Glasnovićem. Time ovaj rezultat još više dobiva na snazi, kao i činjenicom da zagorski savez jedini nema pravu streljanu, pa zagorski strijelci nerijetko treniraju u Zagrebu ili na nekom od brojnih strelišta Varaždinske županije. No to im nije smetalo da pokažu da su najbolji u državi.

Pojedinačnu pobjedu odnio je Stjepan Cvitković iz Splitsko-dalmatinske županije koji je oborio 47 (22 parkur/25 trap) meta, a samo jednu manje oborio je naš Martin Čopor (21 parkur/25 trap) koji je osvoji drugo mjesto, koliko su oborili i trećeplasirani Eni Jugovac i naš Božidar Galunić (23 parkur/23 trap) koji je osvojio četvrto mjesto, no Čopor je bio mirnije ruke u raspucavanju. Među prvih šest strijelaca koji čine reprezentaciju Hrvatske u lovnom streljaštvu ušao je i veteranski prvak države Zvonimir Jakuš sa 44 (23 parkur/21 trap) oborenih meta. Dobri su bili i Zlatko Jurina koji je s 42 (18 parkur/24 trap) oborene meteosvojio 14. i Mladen Ban koji je oborio 41 (16 parkur/25 trap) metu što mu je bilo dovoljno za 23. mjesto. Ispod nivoa svojih kolega bio je Ženko Berc koji je oborio 27 (10 parku/17 trap) meta i osvojio je 113. mjesto, no njegov se rezultat nije bodovao u ukupnom zbiru.

Zagorski strijelci već su godinama u vrhu i trebalo bi ozbiljno razmisliti da se sagradi jedna odgovarajuća streljana kako bi se ovaj sport još u kojem Hrvatska ima i olimpijskog pobjednika još više razvijao u našoj županiji. Potencijala zasigurno ne nedostaje. To dokazuje i ovaj sjajni rezultat strijelaca LSŽ Krapinsko-zagorske županije.

Rezultati

Ekipno: 1. LS Krapinsko-zagorske županije 219, LS Varaždinske županije 211, 3. LS Istarske županije 209, 4. LS Splitsko-dalmatinske županije 209, 5. LS Grada Zagreba 195, …

Pojedinačno: 1. Stjepan Cvitković 47 (LSŽ Splitsko-dalmatinske), 2. Martin Čopor 46 (LSŽ Krapinsko-zagorske), 3. Eni Jugovac 46 (LSŽ Istarske), 4. Božidar Galunić 46 (LSŽ Krapinsko-zagorske), 5. Damir Mehkek 44 (LSŽ Koprivničko-križevačke), 6. Zvonimir Jakuš 44 (LSŽ Krapinsko-zagorske), … 14. Zlatko Jurina 42,… 23. Mladen Ban 41, … 113. Ženko Berc 27 (svi LSŽ Krapinsko-zagorske),…

Tomislav Zrinšćak

Izvor: Zagorski list

Skip to content