Novosti

Studijski posjet Hrvatskom Saboru 25. 10. – PRIJAVITE SE

Zanima te kako izgleda ustrojstvo Sabora te kako izgleda sjednica? Imaš pitanja na koja tražiš odgovor? Odlično, jer Mreža udruga Zagor 25. 10. 2019. (petak) organizira studijski posjet Hrvatskom Saboru. Planirani polazak je iz Zaboka u 8:30 sati (Trg svete Jelene 6, Zelena dvorana).

Tijekom posjeta stručni voditelj upoznat će posjetitelje s osnovnim činjenicama iz povijesti Hrvatskoga sabora i saborske zgrade. Pojasnit će se funkcioniranje Sabora te pojmovi kao što su ustav, zakon, zakonodavni postupak, zastupnik, radno tijelo, plenarna sjednica i drugi. Tijekom posjeta posjetitelji će prolazit kroz predvorje saborske zgrade i dio protokolarnih prostora, a s galerije će moći pogledati Veliku vijećnicu te nazočiti plenarnoj sjednici.

Prijave su obavezne putem linkado 20. 10. 2019. Broj sudionika/ca je ograničen, a u slučaju većeg broja prijava pravo prvenstva imaju oni sudionici/ce koji su se prije prijavili. Potvrdu o primanju za sudjelovanje na studijskom posjetu dobit ćete putem maila. Ne gubite vrijeme i prijavite se!

Studijski posjet se organizira u sklopu projekta „Mladi za lokalne promjene“ kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Krapinsko-zagorskom županijom. Projekt je financiran u okviru Erasmus+ programa kroz Ključnu aktivnost 3: „Sastanci mladih i donositelja odluka u području mladih“.

Za sve upite i dodatne informacije možete nam se javiti putem maila: kristina@zagor.info

Pripremila: Kristina Franc

Skip to content