Novosti

ŠUDIGO je partner u novom EU projektu koji provodi Elektrostrojarska škola (ESŠ) Varaždin

Projekt sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda u okviru sheme za dodjelu bespovratnih sredstava “Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada – faza II”.

Za ŠUDIGO Zabok ovo je svojevrsni nastavak projektnih aktivnosti koji su bili u provedbi kroz projekt Klikni &Uči koji je škola provodila u 2012. i 2013. godine u kojem se škola opremila suvremenom opremom za potrebe obrazovanja medijskih tehničara i web dizajnera.

U ponedjeljak 29 lipnja 2015. ravnateljica škole Božica Šarić potpisala je partnerski ugovor i sudjelovala u početnoj konferenciji za medije u Elektrostrojarskoj školi na kojoj je predstavljen cjelovit projekt.

Jedan od ciljeva projekta je ojačati stručne i operativne kapacitete partnerskih strukovnih škola potrebnih za izradu inovativnog školskog kurikuluma i metoda rada na području suvremene studijske produkcije u skladu s potrebama poslodavaca i trendovima u audiovizualnoj industriji i elektroničkim medijima. Kroz projekt učenicima koji pohađaju četverogodišnji program “Medijski tehničar” namjera je omogućiti stjecanje suvremenih kompetencija iz tog područja.

To se planira učiniti uvođenjem izbornog modula “Suvremena studijska produkcija”, ali i prilagođavanjem nastavnih materijala usklađenih s tehnološkim napretkom u audiovizualnoj industriji. Isto tako, kroz ovaj se projekt planira unaprijediti izvođenje praktične nastave, a sve u cilju boljeg osposobljavanja učenika iz tog područja za tržište rada.

U projektu, uz Elektrostrojarsku školu Varaždin, koja je nositelj, sudjeluju kao partneri uz Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Veleučilšte Vern i udruga Restart, koja se bavi videoprodukcijom, edukacijom, izdavaštvom, distribucijom i tehničkom pomoći za izradu i promociju socijalno-angažiranog videa i dokumentarnog filma, čiji su predstavnici također bili na predstavljanju projekta u Varaždinu.

Ovih dana u Varaždinu se održavaju edukacije profesora stručnih predmeta obadviju škola, a u jesen nastavljaju s edukacijama još u dva modula u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Više na stranicama:

https://www.facebook.com/elektrostrojarska/photos/a.225132777541337.58183.183961028325179/847708665283742/?type=1&theater

http://regionalni.com/magazin/nastava-mora-pratiti-razvoj-tehnike-i-medija-18644/

Pripremila: Božica Šarić, prof., ravnateljica

Skip to content