Novosti

ŠUDIGO se predstavlja zanimljivom izložbom u Zagrebu

ZASVIJETLI u ISO

5. 2. – 19. 2. 2020.

Iso – Izložbeni salon Izidor Kršnjavi započeo je 2020. godinu dvjema velikim i važnim učeničkim izložbama. Nedavno završena izložba pod nazivom Prva učenika prve godine Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu svoju je centralnu završnicu imala upravo u 15. Noći muzeja u sklopu programa Promenada u ŠPUD-u kada je izložbu posjetilo nekoliko stotina posjetitelja. Ideja je bila približiti javnosti značaj obrazovanja adolescenata u području umjetnosti i usvajanja osnovne likovne abecede na temelju koje učenici usmjeravaju i nadograđuju svoj likovni senzibilitet. Druga u nizu učeničkih izložbi pod nazivom Zasvijetli otvara se u srijedu 5. 2. u 19 sati, a radi se o multimedijalnoj izložbi učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok te umjetničkom aspektu radova u programu Medijskih tehničara. Uvrštavanjem ove izložbe u program ISO-a 2020. savjet Salona nastavlja s aktivnim predstavljanjem škola i fakulteta u umjetničkom području i kustoskih koncepcija vezanih za odgoj i obrazovanje u tom području.
Tamara Bilankov, idejna autorica izložbe, profesorica u ŠUDIGO te jedna od autorica umjetničkog kolektiva Ljubavnice, u postav je izložbe integrirala filmske, video i fotografske uratke unutar koncepta rekonstruiranja učeničke svakodnevice.
Izložba Zasvijetli je koncept učeničkih reakcija i viđenja svega onoga što je u žiži društvenih promjena, propitivnja smislenosti obilja informacija te osobnih i generacijskih promišljanja o galopirajućem razvoju tehnologije i o digitalizaciji svega, ističe Božica Šarić, ravnateljica ŠUDIGA.
Program izložbe proširen je radionicama za učenike ŠPUD-a te vodstvima kroz izložbu. Izložba će biti otvorena do 19. 2. u radnom vremenu Salona. Izložbu podupiru Grad Zagreb i Ministarstvo kulture.

vizual: Eksperimentalni film Pračovjek prema televizoru
Autori: 3. razred medijskih tehničara

Izvor:https://www.facebook.com/ISOSPUD/photos/a.1201655196645889/1947519165392818/?type=3&theater

Skip to content