Novosti

ŠUDIGO ZABOK NA 20. BIENALNOJ MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI DJEČJE UMJETNOSTI KANAGAWA U JAPANU

Hrvatski školski muzej je početkom školske godine pozvao na suradnju dječje vrtiće, osnovne i srednje škole i druge odgojno-obrazovne ustanove s ciljem prikupljanja likovnih radova za odabir i slanje na međunarodnu izložbu u Japanu koja će se održati tijekom srpnja i kolovoza 2019.

Na natječaj je pristiglo 1125 radova. Hrvatski školski muzej priredio je izbor dječjih likovnih radova (147 likovnih radova). Radove je odabralo stručno povjerenstvo u Hrvatskom školskom muzeju.

Od 147 odabranih, dva rada su likovni radovi učenica 2. D smjera likovna umjetnost i dizajn u ŠUDIGO-u, nastala pod mentorstvom profesorice Teorije oblikovanja dr.art. Mirjane Smolić.

Hrvatski školski muzej sudjeluje u suradnji s Veleposlanstvom Japana u organizaciji i prikupljanju dječjih likovnih radova za međunarodnu izložbu dječje umjetnosti u japanskoj prefekturi Kanagawa. Svake druge godine na poziv organizacije JOCA (Japan Overseas Cooperative Association) Hrvatski školski muzej objavljuje natječaj za prikupljanje dječjih likovnih radova djece u dobi od 4 do 15 godina. Idejna misija ove međunarodne manifestacije je potaknuti snove i kreativnost današnje djece koja će postati nositelji sutrašnjice te osvijestiti važnost međusobnog razumijevanja različitih kultura čitavog svijeta. Tema je bila slobodna.

Odabrani su radovi: U tramvaju, učenice Karle Draganić iz 2.Di i Plants, učenice Patricije Pripeljaš iz 2. Do.

Čestitamo mentorici i učenicama sa željom dobrog uspjeha u Japanu!

Više o natječaju:

http://www.hsmuzej.hr/hr/aktualnosti/odabrani-likovni-radovi-20-kanagawa/

Skip to content