Novosti

ŠUDIGO, Zabok – za svoj projekt „Pričam ti priču“ dobila financijsku potporu Akademije srednjoeuropskih škola (ACES)

Partneri školi u ovom projektu su Škola primijenjenih umjetnosti iz Sarajeva ( BiH) i Liceul de Arta iz Buzaua iz Rumunjske.

Projektne aktivnosti započele su Kick-off meetingom koji se održao u Sarajevu krajem devetog mjeseca, a sudjelovalo je svih 103 škola iz 15 zemalja srednje Europe obuhvaćenim programom ACES-a.

ŠUDIGO su predstavljale profesorica engleskog jezika Barbara Hanjilec i učenica 2.razreda grafičkog dizajna, Sara Vrgoč.

Ovaj skup imao je za svrhu spojiti partnere svih ovogodišnjih projekata, usmjeriti sudionike u daljnje korake implementacije projekta te ih upoznati s djelovanjem i ustrojem Akademije koja već petu godinu ima za cilj proširiti suradnju među osnovnim i srednjim školama srednje Europe.

Pod okriljem zajedničke teme svih projekata: Gradimo mostove u društvu-volontirajmo u zajednici, ŠUDIGO je osmislio projekt „Pričam ti priču“ u kojem bi se u suradnji s Domovima za starije i nemoćne osobe sakupile zaboravljene priče Zagorja, ilustrirale i objavile u slikovnoj knjižici istog naziva. Kroz posjete i susrete sa starijom populacijom učenici će imati priliku upoznati starije i nemoćne osobe, uvidjeti potrebu volontiranja s osobama starije životne dobi i omogućiti njihovo uključivanja u svakodnevni život zajednice.Umjetničke škole iz Sarajeva i Buzauaiste će aktivnosti obavljati u svojim zajednicama.

Projekt će završiti objavljivanjem zajedničke slikovne knjižice pod nazivom „Telling A Story“. Zajednička izložba ilustracija svih sudionika projekta biti će postavljena u Buzauu u siječnju 2012., te u Sarajevu u veljači 2012. i konačno u Zaboku u ožujku 2012. kada će se susresti profesori i učenici svih triju škola i obilježiti završetak projekta predstavljanjem slikovne knjižice „Telling A Story“.

Pripremila:Božica Šarić, ravnateljica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Skip to content