Novosti

Šudigo Zabok zadnjih godina osvaja filmske festivale

I ove godine ponovno su nas razveselili rezultati selekcije Smotre školskog filma 2019. i 24. Filmske revije mladeži. Naime, od mnogobrojnih pristiglih prijava kratkometražni filmovi Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok plasirali su se među najbolje radove.

Na Smotri školskog filma prikazati će se kratkometražni eksperimentalni film “Poznato Nepoznato“ autorice Melani Stužić te kratkometražni dokumentarni film“Supermoći mame Dominkuš“ redatelja Marka Dominkuša.

Kratkometražni eksperimentalni film “Pračovjek prema televizoru“ čiji su autori 2. razred medijskih tehničara te kratkometražni igrani film “Moderna kuharica“ redateljica Dorje Cug i Dee VItas uvršteni su u selekciju 24. Filmske revije mladeži u Karlovcu.

Odabrani filmski uradci nastali su na stručnim predmetima filma, videa i animacije pod mentorstvom nastavnice Tamare Bilankov. Veselimo se ovim odličnim rezultatima učenika te mogućnostima koje se za njih otvaraju u svijetu filma i umjetnosti.

Također valja naglasiti da Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu uspješno pohađa dvoje naših bivših učenika, uz učenicu koja studira glumu na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content