Novosti

Šudigo – Zabok započinje s novim aktivnostima kroz Erasmus+ projekt ”Iskustveno učenje – iz simulacije u stvarnost”

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok kontinuirano vodi brigu o obrazovanju i stručnom usavršavanju svojih učenika radi njihovog boljeg uključivanja na tržište rada u sektorima za koje se učenici školuju.

Odobreni projekt za slijedeću školsku godinu, u sklopu programa Erasmus+ KA1 pod nazivom ”Iskustveno učenje – iz simulacije u stvarnost” vrijedan je cc 50 tisuća eura, a glavna aktivnost odnosi se na realizaciju stručne prakse učenika Web dizajna u Barceloni u Španjolskoj i trajat će 2 tjedna.

Cilj ovog projekta je stjecanje iskustva i praktičnih vještina u stvarnim uvjetima za što ne postoje adekvatni uvjeti u regiji zbog slabije razvijenih tehnologija, ali i zbog prebrzih promjena trendova i tehnološkog napretka struke.

Ovime želimo omogućiti učenicima iskustvo stvarnog poslovnog okruženja uz mentorstvo stvarnog radnika te stvarnog klijenta za kojega će se realizirati realni projekt korištenjem najnovijih tehnologija, alata i metodologija rada po europskim principima dobre prakse koji nam u nastavi zbog prebrzog napretka nisu u dovoljnoj mjeri dostupni.

Učenici će kroz uvid u poslovno okruženje i najnovije tehnologije/metodologiju osnažiti svoje digitalne, organizacijske, komunikacijsko-suradničke i poduzetničke vještine, čime će biti konkurentniji na tržištu rada. U pripremi i provedbi mobilnosti sudjelovat će ravnateljica Božica Šarić, koordinatorica projekta Dea Kovačević te koordinator prihvatne ustanove, nastavnici stručnih predmeta Krešimir Varga, Davorka Frgec Vrančić, Nikola Sinković i školska pedagoginja Monika Antunović, ali i ostali djelatnici iz škole i tvrtki. Oni svojim znanjem i dosadašnjim iskustvom mogu pridonijeti uspješnom održavanju mobilnosti.

Ovaj projekt imat će pozitivan utjecaj na naše profesore koji će dobiti uvid u rad te steći praktična znanja u okruženju respektabilnih tvrtki, koja mogu primijeniti u nastavi.

Sudjelovanjem na mobilnostima učenicima će se pružiti i jasnije sagledavanje izbora budućeg studija ili zaposlenja budući da kompetencije stečene kroz iskustvo u europskom okruženju mogu primijeniti i kod budućih poslodavaca, u Hrvatskoj ali i u drugim državama Europske Unije.

Skip to content