Novosti

Susret UDVDR „Regija Sjever“

Dana 09.07.2016. godine u Koprivnici u organizaciji Podružnice UDVDR Koprivničko-križevačke županije, održan je susret UDVDR RH “Regije sjever”/ Podružnice UDVDR RH Međimurske, Varaždinske, Zagorsko-krapinske, Bjelovarsko- bilogorske i Koprivničko- križevačke županije održale su radni sastanak u Koprivnici a domaćin susreta i cjelodnevnog radnog druženja je bila naša županijska Podružnice. Radni sastanak održan je u prostorijama UDVDR Podružnice Koprivničko-križevačke županije a isti je vodio predsjednik UDVDR RH Regije sjever Siniša Pavlović.

Tema sastanka je bila problematika s kojom se naše Podružnice sreću u svakodnevnom radu vezano uz provođenje svojih aktivnosti kao i problematika sufinanciranja rada naše udruge od strane jedinica lokalne samouprave. Predsjednici Podružnica su iznijeli svoja iskustva i dali prijedloge koje će se kao zaključak proslijediti u UDVDR RH. Također vodstva su od strane mr.crim. Josipa Horvatina iz Krapinsko-zagorske županije upoznata sa sudjelovanjem naših predstavnika udruge (na državnoj razini) u radu pokrenutih povjerenstava Ministarstva branitelja a u cilju donošenja jedinstvenog zakona koji će objediniti statusna i materijalna prava hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Nakon sastanka nazočni su se uputili na prijem u Županijsku upravu gdje su ih dočekali župan Koprivničko-križevački Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota. Biranim riječima naši domaćini su se osvrnuli na više nego uspješnu dosadašnju suradnju sa UDVDR Podružnicom Koprivničko-križevačke županije a pred nama su već slijedeći zajednički projekti koje će naša udruga uz punu potporu Koprivničko- križevačke županije kao i do sada uspješno pripremati i realizirati.

Nakon susreta sa županom vodstva „Regije sjever“ sa zanimanjem su razgledala novi „Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata“ u centru grada Koprivnice čije se službeno otkrivanje očekuje 22. srpnja.

Drugi dio susreta započeo je posjetom poznatoj Galeriji naivnih umjetnosti u Hlebinama gdje su nas dočekale načelnica općine Hlebine Božica Trnski i načelnica općine Đelekovec Štefica Sirutka uz piće dobrodošlice i prefine domaće kiflice uz tople riječi dobrodošlice. Sa poviješću galerije, podravskom naivom i trenutnom postavom upoznala i provela nas galerijom Sanja Vrgoč viši muzejski tehničar dajući nam bezbroj informacija o naivi i poznatim slikarima naive našeg podravskog kraja.

Nakon Hlebina uputili smo se na obližnje jezero Gabajeva Greda (Ribički dom) gdje UDVDR Podružnica koprivničko-križevačke županije pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije od jutra provodi Međunarodnu humanitarnu likovnu koloniju uz sudjelovanje više od 20 poznatih slikara. Cilj kolonije je da se nastali radovi na aukciji prodaju u cilju kupnje specijalnih ljuljački za djecu u invalidskim kolicima u partnerstvu sa Centrom za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce iz Koprivnice gdje se planira postavljanje prve takve ljuljačke. Na prelijepom jezeru Gabajeva Greda nakon ručka i druženja sa umjetnicima nastavili smo prema općini Gola u posjet našem ogranku UDVDR Gola.

U Goli nas je dočekao mimohod konjskih zaprega kroz selo Gola a takvo nešto se zbilja danas rijetko može vidjeti ….. ispred općine Gola srdačno nas je dočekao načelnik općine Gola Stipe Milinković sa svojim zamjenikom Markom Horvatom zaželjevši nam dobrodošlicu. Ispred ogranka UDVDR Gola predsjednik ogranka Marijan Lukčin sa svojim suradnicima organizirao je kraće upoznavanje nazočnih sa aktivnostima ogranka. Načelnik općine Gola s posebnim je zadovoljstvom upriličio današnji prijem vodstava podružnica jer on kao i najveći dio općinskog vijeća Gola su hrvatski branitelji na što su vrlo ponosni. Istaknuo je odličnu suradnju sa braniteljima, udrugama i naglasio je spremnost da općina Gola i dalje podupire osmišljene i kvalitetne braniteljske projekte i aktivnosti. Nakon službenog dijela pozvao je sve nazočne da razgledaju etno-slikarsku galeriju općine Gola.

Nakon vrlo zanimljivog druženja u Goli i vrlo sadržajnih današnjih aktivnosti susretu vodstva „ Regije sjever“ dogovoren je slijedeći susret u nekoj od pet županija „Regije sjever“.

Skip to content