Novosti

[SVAKA ČAST CURE] Sestre Herceg aktivno sudjelovale u osvajanju kupa i prvenstva za juniorke

Učenice Srednje škole Zabok odazvale su se pozivu na natječaj te su u suradnji sa svojim mentoricama razradile svoje poduzetničke ideje. Krajem svibnja stigla je informacija o rezultatima natječaja. Od ukupno pristiglih 146 projekata, dva su projekta učenica Srednje škole Zabok ušla među 25 najboljih. Učenički tim iz 2. Eb razreda u sastavu: Isabela Breber, Viktorija Grabrovečki. Valentina Kralj i Antonija Tuđa, sa svojom idejom izrade kućica za kućne ljubimce, sa grijanjem na sunčevu energiju (za pse i mačke koji borave na dvorištu), osvojio je nagradu od 10 000 kuna.

Učenica 4.Ea razreda, Ivana Filko, osvojila je nagradu od 5 000 kuna sa svojom idejom izrade drvenih ljuljački od starih hrastovih bačva. Mentorice kod razrade poduzetničkih ideja bile su profesorice Marija Dlesk i Vesna Rafaj Saftić.

Početkom iduće školske godine predstavnici HUP-a posjetit će Srednju školu Zabok, te će tom prilikom nagrađenim učenicama svečano uručiti priznanja. Također će održati predavanje ostalim učenicima kao motivacija za promišljanje o eventualnim budućim poduzetničkim aktivnostima te o značenju poduzetništva za razvoj hrvatskog gospodarstva.

Izvor:Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content