Novosti

Svečana promocija studenata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

U srijedu, 02. prosinca 2015. godine u hotelu Well Termi Tuhelj održana je svečana promocija 181 studentice i studenta koji su završili preddiplomski, stručni ili diplomski studij na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu na dislociranom studiju u Zaboku.

Svečanosti je nazočio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je obraćajući se diplomantima istaknuo: „Ovo je velik uspjeh ne samo za vas, vaše obitelji i fakultet, već i za Krapinsko-zagorsku županiju i Grad Zabok. Za Zabok zato jer je on sjedište dislociranog studija već 15 godina, a za Županiju zato jer smo dolaskom ovog fakulteta dobili na kvaliteti turističkog i ugostiteljskog kadra kakva nam je nedostajala. Slobodno možemo reći da je zapravo dolaskom ovog fakulteta u Zagorje zapravo počeo trend rasta zagorskog turizma. Brendiramo se kao destinacija Zagorje, bajka na dlanu, i mogu reći da to činimo sa uspjehom, s obzirom da već osam godina zaredom bilježimo rast broja dolazaka i noćenja. Smatramo da u narednih 10-ak godina, zahvaljujući i Masterplanu razvoja turizma KZŽ, možemo napraviti još veći iskorak te povećati broj dolazaka i noćenja od pet do osam puta. To su naša realna očekivanja, koja međutim nećemo moći ostvariti bez kvalitetnog kadra. Akademsko zvanje stekli ste u pravom trenutku i vjerujem da će većina vas moći naći posao na području županije. Čestitam vam na uspjehu, a dekanici Dori Smolčić Jurdana i njezinim suradnicima zahvaljujem na svemu što su napravili za sve generacije studenata“, rekao je župan Kolar.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji počeo je sa provođenjem dislociranog studija u Zaboku u srpnju 2000. godine, kada je upisana prva generacija od 150 studenata na prvu godinu izvanrednog sveučilišnog četverogodišnjeg studija. Studij u Zaboku je od osnivanja završilo 2380 studenata – programe stručnog studija 469 studenata, programe sveučilišnog dodiplomskog studija 669, sveučilišnog preddiplomskog 923 te diplomskog 319 studenata. U akademskoj godini 2015/2016. upisano je 598 studenata. Studenti koji studiraju u dislociranom Centru studija Zabok su sa područja Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Grada Zagreba, Varaždinske i Međimurske županije, Karlovačke županije, a jedan manji dio studenata studira u Zaboku i iz drugih županija.

Izvor: www.kzz.hr

Skip to content