Novosti

SVIM POŠTOVANIM GRAĐANKAMA OD SRCA ČESTITAMO MEĐUNARODNI DAN ŽENA 8 MART

Međunarodni dan žena obilježava se u svijetu i kod nas u spomen na 8. ožujka 1908. godine, kada je 15.000 žena zaposlenih u tekstilnoj industriji u New Yorku prosvjedovalo tražeći podnošljivije radne uvjete.

Danas smo na žalost u Hrvatskoj svjedoci stečajeva tekstilnih tvornica i prosvjeda brojnih radnica, koje su ostale bez posla i sredstava za život.

I danas se mnogi s tugom sjećaju ZIVT-ove tvorničke sirene koja je svima davala do znanja da je vrijeme dolaska za strojeve. Tek kad bi se oglasila tvornička sirena mogla je nastupiti nova smjena, kolone tekstilnih radnica čekale su pred tvorničkim vratima svoju smjenu.

U posljednjih dvadeset godina cca. 100.000 ljudi izgubilo je radna mjesta u nekoć jakoj domaćoj tekstilnoj industriji, da ne spominjemo ostale grane proizvodnje.

Danas se, kao i svake godine, u Hrvatskoj i svijetu obilježava 8. ožujka, Međunarodni dan žena u cilju podizanja svijesti o položaju žena, potrebe veće zastupljenosti i ravnopravnosti, podsjetnik na njihova prava i postignuća.

Poštovane žene želimo Vam bolje uvjete za dostojanstven i dobar život, kako na poslu tako i u obitelji, te da svaki dan bude Dan žena.

U znak poštovanja, razumijevanja i pažnje ČESTITAMO VAM 8. OŽUJKA

GRADONAČELNIK

Ivan Hanžek, oec.

Skip to content