Novosti

TABOR FILM FESTIVAL 2010

Osmi međunarodni festival kratkometražnog filma – Tabor film festival – ove godine će se održati u novo uređenoj kino dvorani u Zaboku od 30. lipnja do 4. srpnja.

Program ovogodišnjeg TFF-a se sastoji od kvalitetnog filmskog programa sa domaćom i stranom konkurencijom koji je podijeljen u osam cjelovečernjih cjelina, uz to nude se zanimljive radionice i predavanja, popratni program i glazbeni program nakon projekcija.

Žiri se sastoji od tri umjetnika u svakoj od konkurencija, tako će Dario Šolman, Ana Hušman i Guillaume Calop odlučivati o pobjedniku u međunarodnoj konkurenciji dok će Ana Vilenica, Goran Odvorčić i prošlogodišnji pobjednik Ivan Livaković birati najbolji film u domaćoj konkurenciji.

RADIONICE

Radionica stop animacije za djecu školske dobi voditi će Ana Hušman, članica žirija i naša proslavljena autorica filmova u kojima je koristila stop animaciju.

POPRATNI PROGRAM

Već drugu godinu za redom krećemo s matinejama dječjih filmova koje su od najmlađe publike primljene izvrsno. Djeca će moći uživati u filmovima domaće produkcije

Već tradicionalno surađujemo s Europskom filmskom akademijom (<_st13a_place><_st13a_placename>European <_st13a_placename>Film <_st13a_placetype>Academy), uz čiju ćemo pomoć predstaviti dva programa filmova nominiranih za prestižnu nagradu Europske Filmske Akademije u 2009. godini.

Ova godina imamo bogat fokus program, a zemlje partneri su nam Rumunjska i Mađarska. Jednu i druga kinematografija predstaviti ćemo sa naslovima koji su dobili prestižne nagrade u Cannesu, nominacije za Oscara kao i nagrade važnim svjetskim festivalima.

Rumunjski film ćemo predstaviti kroz šest, a Mađarski kroz četiri programa.

Jedan program smo posvetili retrospektivi japanskog multimedijskog umjetnika Keiichi Tanaamia.

Već tradicionalno surađujemo sa Revijom amaterskog filma (RAF) te će posjetitelji i ove godine imati priliku pogledati izbor publike 2010. godine. Projekcija kratkih angažiranih video-klipova i TV reportaža snimanih na akcijama u Hrvatskoj tijekom 2009. i 2010. godine u sklopu programa Restart – Male aktivističke priče.

U suradnji s zagrebačkom Likovnom Akademijom, odsjekom za multimediju i animaciju pripremili su prezentaciju studentskih radova.

Taboroteka

Još jedna tradicija od koje TFF ne će ni ove godine odustati je dobra zabava i glazba nakon projekcija. Za dobro društvo i za zbližavanje lokalnog stanovništva s festivalskim gostima otvaramo festivalske plesnjake od 30. lipnja do 3. srpnja u City Caffeu i Regeneratoru.

Zahvaljujemo se svim pokroviteljima i publici bez kojih ovaj festival ne bi bilo moguće realizirati.

TFF tim

Raspored filmova možete vidjeti


Za više informacija kontaktirajte:

Anja Kučko

Mail: tabor.film.festival@gmail.com

Mob: 0918955349

Web: www.taborfilmfestival.com

Download TabelaPrograma2010.pdf
Skip to content