Novosti

Tamara Gašpert, članica zabočkog savate kluba Đidara osvojila broncu ne Europskom juniorskom prvenstvu

Petanestogodišnja djevojka iz Desinića oduševila savate javnost u Hrvatskoj

Petnaestogodšnja djevojka iz Desinića, Tamara Gašpert, članica savate kluba Đidara, skrenula je na sebe pažnju osvajanjem brončane medalje u kategoriji do 56 kilograma na Europskom juniorskom prvenstvu u savate assautu koje se održavalo u belgijskom gradu Lovervalu. Tako je Tamara dokazala da prošlogodišnja bronca sa Svjetskog prvenstva u Varaždinskim Toplicama nije nimalo slučajna.

Na putu do europske bronce imala je tri borbe. U prvom je kolu izgubila od Francuskinje, a onda je tijesno poražena od Talijanke. U borbi za treće mjesto naletjela joj je slovenska predstavnica, koja nije imala nikakve šanse i Tamara je na kraju bila treća, a uz malo sreće mogla je i do bronce.

– Ovo je za mene bilo jedno dragocjeno iskustvo. Vidjele sam neke nove stilove borbe iz kojih ću pokušati nešto primijeniti u budućnosti. Moj trud i rad još jednom se isplatio. Idemo dalje. Očekujem još bolje rezultate na Svjetskom prvenstvu iduće godine. Hvala izborniku Nenadu Šarecu, predsjedniku Siniši Kovačiću, te mojem bivšem treneru Renatu Iliću i sadašnjem Đini Sinkoviću, što su mi pomogli da ostvarim ovakav rezultat – otkrila nam je svoje prve dojmove Tamara.

Uz treninge u Đidari, Tamara se pripremala i na treninzima reprezentacije koji su se održavali u Varaždinu i Garešnici.

Tamara je već pet godina u savate sportu. Počela je trenirati u Tuhlju, a prošle je godine prešla u zabočku Đidaru. Ova vrlo dobra učenica drugog razreda Ekonomske škole u Zaboku vrlo je predana treninzima. Dolazi sat ranije od svih, a s treninga odlazi sat kasnije od svih. Iz tog razloga i ne čudi što u svojim vitrinama ima europsku broncu, svjetsku broncu i četiri nacionalna zlata. Medalje na turnirima više i ne broji. Tamara je ponos zabočke Đidare i hrvatskog savatea.

– Presretni smo. Ovo je kruna našeg rada. Tek joj je 15 godina, a već ima dvije juniorske medalje. Uz ovakav rad i pristup siguran sam da će Tamara stići i do sjajnijih medalja – riječi su Đine Sinkovića, čelnog čovjeka i glavnog trenera Đidare.

Izvor: Zagorje.com

Skip to content