Novosti

[TISKANA U 20 000 PRIMJERAKA] ‘Baruni’ dobili poštansku marku

Predsjednica Županijske skupštine, dr. Vlasta Hubicki, u Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru otvorila je „izložbu“ Filatelističkoga društva „Zaboky“. Naime, u suradnji s Udrugom veterana specijalne policije Domovinskoga rata „Barun“ upriličena je promocija maraka „Hrvatski Domovinski rat – Specijalne jedinice policije „Barun“.

Publici, među kojom je bile najviše zlatarskih osnovaca i srednjoškolaca, predstavljeno je prigodno izdanje Hrvatske pošte . Tako su i zlatarski Baruni,kao specijalna jedinica policije u Krapinsko-zagorskoj županiji, dobili svoju marku tiskanu u 20.000 primjeraka. Vlasta Hubicki biranim je riječima govorila o aktivnostima Filatelističkoga društva Zaboky, koje je za svoju aktivnost dobilo Povelju Krapinsko-zagorske županije.

Bila je to prigoda da se prisutni upoznaju i s poviješću maraka, o čemu je govorio Ivan Drašković, tajnik „Zaboky“-ja. Prisutne je pozdravio Radmil Pavelić Paraga, tajnik Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata „Barun“, kao i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, koja je filatelističkome društvu čestitala 25. obljetnicu djelovanja, a članovima Udruge blagdan njihova zaštitnika, sv. Mihovila.

Izvor:Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content