Novosti

Tjedan mozga u zabočkoj gradskoj knjižnici od 14. do 20. ožujka 2016.

I ove godine u Krapinsko-zagorskoj županiji obilježava se Tjedan mozga, koji uz koordinatore organizira dr. sc. Sanja Kovačić. Ovogodišnji bogati program odvijat će se od 14. do 20. ožujka u Mariji Bistrici, Zlatar Bistrici i Zaboku.
Prvo predavanje na rasporedu je u Zlatar Bistrici, u Općinskoj predavaonici u ponedjeljak u 17.30 sati, a održat će ga upravo dr. Kovačić na temu: ”Nekretanje djece danas – zdravstveni problem sutra”.

U Bluesun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici, u Dvorani Pinja, od ponedjeljka do petka na rasporedu su predavanja ili radionice od 19 sati, a u subotu i nedjelju termin za radionice je od 10 do 12 sati. U ponedjeljak će na temu ”Religijski korijeni empatije i tolerancije” predavati doc. dr. sc. pater Niko Bilić, a u utorak će na temu ”Razumijevanje ponašanja dementnih osoba” govoriti prof. dr. sc. Fran Borovečki, iz Klinike za neurologiju, KBC-a Zagreb.

Srijeda donosi dva predavanja. Andreja Pavlović, prof. rehabilitator, iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda govorit će o temi ”ADHD – poremećaj u porastu ili popularna etiketa”, a dr. med. Zlatko Crkvenčić, psihijatar o temi ”Depresija – poremećaj u radu mozga”.

U četvrtak će na temu ”Biheviorizam i neuroekonomija: Upotreba i zloupotreba mozga u ekonomiji i politici” predavati prof. dr. sc. Đuro Medić, s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a radionicu na temu ”Neuroekonomija” animirat će mag. oec. Rajka Hrbić.

Petak opet donosi dva predavanja. Na temu ”Mozak i glazba” predavat će prof. dr. sc. Miloš Judaš, s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a o Muzikoterapiji govorit će prof. Gordana Šolajić, iz Škole za balet i ritmiku iz Zagreba. U dane vikenda na rasporedu su pak radionice za djecu.

U subotu u 10 sati počinje radionica Brain Gym, koju će voditi Koraljka Žepec, prof. reh., Hrvojka Forjan, prof. reh., Brain Gym Hrvatska i Daniela Poljak, prof. reh., Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda. Radionica je predviđena za osnovnoškolce od 5. do 8 razreda, ali mogu sudjelovati i mlađi.

U nedjelju od 10 do 12 sati i radionicu na temu ”Razigrani mozak” predvodit će Petra Friščić i Lucija Popek iz Udruge mladih Marija Bistrica. Ova je radionica predviđena za osnovnoškolce 3. i 4. razreda, ali mogu sudjelovati i ostali. Svi koji žele sudjelovati na ovim radionicama mogu se do srijede 16. ožujka javiti prof. Vesni Tomorad, psihologinji u OŠ Marija Bistrica ili u Općinsku knjižnicu i čitaonicu Marija Bistrica.


U Zaboku će se pak održati tri predavanja i to u Gradskoj knjižnici.

U utorak u 18 sati će dr. med. Zlatko Crkvenčić, psihijatar, predavati o temi ”Depresija – poremećaj u radu mozga”, u četvrtak u 17 sati Akademkinja Vida Demarin, MD, PhD, FAAN, FAHA, FESO, govorit će o temi ”Mozak koji traje – najnovije spoznaje o očuvanju zdravlja mozga”, a u petak u 17 sati dr. sc. Goran Ivkić i prof. psihologije Branka Bartolić, s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će predavanje na temu ”Psihosomatske bolesti – empatija, ključ uspjeha”.

Koordinator za Mariju Bistricu je Srđan Džakula, koordinatorica za Zlatar Bistricu je Ančica Pečatnik, a za Zabok Branka Vrbanec. Voditeljica događanja u Mariji Bistrici je Ana Kruhak, a moderatorica dr. sc. Sanja Kovačić.

Organizatori: Županijsko povjerenstvo Hrvatske liječničke komore za Krapinsko-zagorsku županiju, Hrvatska liječnička komora, Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda, Odbor za zdravlje i socijalnu skrb Općine Marija Bistrica, Gradska knjižnica Zabok, Udruga žena Škrinjica, Zlatar Bistrica i Vrtić Zlatni dani Zlatar Bistrica.


Tjedan mozga u Krapinsko-zagorskoj županiji

Glavni koordinator: Sanja Kovačić

Marija Bistrica, Bluesun Hotel Kaj, Dvorana Pinja

Koordinator za Mariju Bistricu: Srđan Džakula

Voditelj programa: Ana Kruhak

Moderator: Sanja Kovačić

Ponedjeljak, 14.03.2016. u 19 sati

doc. dr. sc. Niko Bilić, SJ, Filozofski fakultet Družbe Isusove: Religijski korijeni empatije i tolerancije

(javno predavanje)


Utorak, 15.03.2016. u 19 sati

prof. dr. sc. Fran Borovečki, Klinika za neurologiju, KBC Zagreb: Razumijevanje ponašanja dementnih osoba

(javno predavanje)


Srijeda, 16.03.2015. u 19 sati

Andreja Pavlović, prof. rehabilitator, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda: ADHD – poremećaj u porastu ili popularna etiketa

(javno predavanje)

med. Zlatko Crkvenčić, psihijatar, Psihijatrijska ordinacija Crkvenčić: Depresija – poremećaj u radu mozga

(javno predavanje)

Četvrtak, 17.03.2015. u 19 sati

prof. dr. sc. Đuro Medić, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu: Biheviorizam i neuroekonomija: Upotreba i zloupotreba mozga u ekonomiji i politici

(javno predavanje)

Rajka Hrbić, mag. oec. univ. spec. oec: Neuroekonomija

(radionica)

Petak, 18.03.2015. u 19 sati

prof. dr. sc. Miloš Judaš, Hrvatski institut za istraživanje mozga, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu: Mozak i glazba

(javno predavanje)

Gordana Šolajić, prof, Škola za balet i ritmiku, Zagreb: Muzikoterapija

(javno predavanje i radionica)

Radionice za djecu

Marija Bistrica, Bluesun Hotel Kaj, Dvorana Pinja


Subota, 19.03.2015. od 10 do 12 sati

Koraljka Žepec, prof. reh., Hrvojka Forjan, prof. reh., Brain Gym Hrvatska: Daniela Poljak, prof. reh., Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda: Brain Gym radionica za djecu

(predviđeno za osnovnoškolce od 5. do 8 razreda, ali mogu sudjelovati i mlađi)


Nedjelja, 20.03.2015. od 10 do 12 sati:

Udruga mladih Marija Bistrica: Razigrani mozak

(radionica za osnovnoškolce 3. i 4. razreda, ali mogu sudjelovati i ostali)

Svi koji žele sudjelovati na ovim radionicama mogu se do srijede 16. ožujka javiti prof. Vesni Tomorad, psihologinji u OŠ Marija Bistrica ili u Općinsku knjižnicu i čitaonicu Marija Bistrica.

Zlatar Bistrica, Općinska predavaonica:

Koordinator: Ančica Pečatnik

Ponedjeljak, 14.03.2015. u 17 sati i 30 minuta

sc. Sanja Kovačić, Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana: Nekretanje djece danas – zdravstveni problem sutra

(javno predavanje)

Zabok, Gradska knjižnica

Koordinator za Zabok: Branka Vrbanec

Utorak, 15.03.2015. u 18 sati

med. Zlatko Crkvenčić, psihijatar, Psihijatrijska ordinacija Crkvenčić: Depresija – poremećaj u radu mozga

Četvrtak, 17.03.2015. u 17 sati

Akademkinja Vida Demarin, MD, PhD, FAAN, FAHA, FESO, Mozak koji traje – najnovije spoznaje o očuvanju zdravlja mozga

(javno predavanje)

Petak, 18.03.2015. u 17 sati

sc. Goran Ivkić i Branka Bartolić, prof. psihologije, Hrvatski institut za istraživanje mozga, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu: Psihosomatske bolesti – empatija, ključ uspjeha

(javno predavanje)

Organizatori:

Županijsko povjerenstvo Hrvatske liječničke komore za Krapinsko-zagorsku županiju

Hrvatska liječnička komora

Hrvatsko društvo za neuroznanost

Hrvatski institut za istraživanje mozga

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda

Odbor za zdravlje i socijalnu skrb Općine Marija Bistrica

Gradska knjižnica Zabok

Udruga žena Škrinjica, Zlatar Bistrica

Vrtić Zlatni dani Zlatar Bistrica

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content