Novosti

Tjedan mozga u zabočkoj gradskoj knjižnici od 14. do 20. ožujka 2016.

I ove godine u Krapinsko-zagorskoj županiji obilježava se Tjedan mozga, koji uz koordinatore organizira dr. sc. Sanja Kovačić. Ovogodišnji bogati program odvijat će se od 14. do 20. ožujka u Mariji Bistrici, Zlatar Bistrici i Zaboku.
Prvo predavanje na rasporedu je u Zlatar Bistrici, u Općinskoj predavaonici u ponedjeljak u 17.30 sati, a održat će ga upravo dr. Kovačić na temu: ”Nekretanje djece danas – zdravstveni problem sutra”.

U Bluesun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici, u Dvorani Pinja, od ponedjeljka do petka na rasporedu su predavanja ili radionice od 19 sati, a u subotu i nedjelju termin za radionice je od 10 do 12 sati. U ponedjeljak će na temu ”Religijski korijeni empatije i tolerancije” predavati doc. dr. sc. pater Niko Bilić, a u utorak će na temu ”Razumijevanje ponašanja dementnih osoba” govoriti prof. dr. sc. Fran Borovečki, iz Klinike za neurologiju, KBC-a Zagreb.

Srijeda donosi dva predavanja. Andreja Pavlović, prof. rehabilitator, iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda govorit će o temi ”ADHD – poremećaj u porastu ili popularna etiketa”, a dr. med. Zlatko Crkvenčić, psihijatar o temi ”Depresija – poremećaj u radu mozga”.

U četvrtak će na temu ”Biheviorizam i neuroekonomija: Upotreba i zloupotreba mozga u ekonomiji i politici” predavati prof. dr. sc. Đuro Medić, s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a radionicu na temu ”Neuroekonomija” animirat će mag. oec. Rajka Hrbić.

Petak opet donosi dva predavanja. Na temu ”Mozak i glazba” predavat će prof. dr. sc. Miloš Judaš, s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a o Muzikoterapiji govorit će prof. Gordana Šolajić, iz Škole za balet i ritmiku iz Zagreba. U dane vikenda na rasporedu su pak radionice za djecu.

U subotu u 10 sati počinje radionica Brain Gym, koju će voditi Koraljka Žepec, prof. reh., Hrvojka Forjan, prof. reh., Brain Gym Hrvatska i Daniela Poljak, prof. reh., Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda. Radionica je predviđena za osnovnoškolce od 5. do 8 razreda, ali mogu sudjelovati i mlađi.

U nedjelju od 10 do 12 sati i radionicu na temu ”Razigrani mozak” predvodit će Petra Friščić i Lucija Popek iz Udruge mladih Marija Bistrica. Ova je radionica predviđena za osnovnoškolce 3. i 4. razreda, ali mogu sudjelovati i ostali. Svi koji žele sudjelovati na ovim radionicama mogu se do srijede 16. ožujka javiti prof. Vesni Tomorad, psihologinji u OŠ Marija Bistrica ili u Općinsku knjižnicu i čitaonicu Marija Bistrica.


U Zaboku će se pak održati tri predavanja i to u Gradskoj knjižnici.

U utorak u 18 sati će dr. med. Zlatko Crkvenčić, psihijatar, predavati o temi ”Depresija – poremećaj u radu mozga”, u četvrtak u 17 sati Akademkinja Vida Demarin, MD, PhD, FAAN, FAHA, FESO, govorit će o temi ”Mozak koji traje – najnovije spoznaje o očuvanju zdravlja mozga”, a u petak u 17 sati dr. sc. Goran Ivkić i prof. psihologije Branka Bartolić, s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će predavanje na temu ”Psihosomatske bolesti – empatija, ključ uspjeha”.

Koordinator za Mariju Bistricu je Srđan Džakula, koordinatorica za Zlatar Bistricu je Ančica Pečatnik, a za Zabok Branka Vrbanec. Voditeljica događanja u Mariji Bistrici je Ana Kruhak, a moderatorica dr. sc. Sanja Kovačić.

Organizatori: Županijsko povjerenstvo Hrvatske liječničke komore za Krapinsko-zagorsku županiju, Hrvatska liječnička komora, Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda, Odbor za zdravlje i socijalnu skrb Općine Marija Bistrica, Gradska knjižnica Zabok, Udruga žena Škrinjica, Zlatar Bistrica i Vrtić Zlatni dani Zlatar Bistrica.


Tjedan mozga u Krapinsko-zagorskoj županiji

Glavni koordinator: Sanja Kovačić

Marija Bistrica, Bluesun Hotel Kaj, Dvorana Pinja

Koordinator za Mariju Bistricu: Srđan Džakula

Voditelj programa: Ana Kruhak

Moderator: Sanja Kovačić

Ponedjeljak, 14.03.2016. u 19 sati

doc. dr. sc. Niko Bilić, SJ, Filozofski fakultet Družbe Isusove: Religijski korijeni empatije i tolerancije

(javno predavanje)


Utorak, 15.03.2016. u 19 sati

prof. dr. sc. Fran Borovečki, Klinika za neurologiju, KBC Zagreb: Razumijevanje ponašanja dementnih osoba

(javno predavanje)


Srijeda, 16.03.2015. u 19 sati

Andreja Pavlović, prof. rehabilitator, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda: ADHD – poremećaj u porastu ili popularna etiketa

(javno predavanje)

med. Zlatko Crkvenčić, psihijatar, Psihijatrijska ordinacija Crkvenčić: Depresija – poremećaj u radu mozga

(javno predavanje)

Četvrtak, 17.03.2015. u 19 sati

prof. dr. sc. Đuro Medić, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu: Biheviorizam i neuroekonomija: Upotreba i zloupotreba mozga u ekonomiji i politici

(javno predavanje)

Rajka Hrbić, mag. oec. univ. spec. oec: Neuroekonomija

(radionica)

Petak, 18.03.2015. u 19 sati

prof. dr. sc. Miloš Judaš, Hrvatski institut za istraživanje mozga, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu: Mozak i glazba

(javno predavanje)

Gordana Šolajić, prof, Škola za balet i ritmiku, Zagreb: Muzikoterapija

(javno predavanje i radionica)

Radionice za djecu

Marija Bistrica, Bluesun Hotel Kaj, Dvorana Pinja


Subota, 19.03.2015. od 10 do 12 sati

Koraljka Žepec, prof. reh., Hrvojka Forjan, prof. reh., Brain Gym Hrvatska: Daniela Poljak, prof. reh., Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda: Brain Gym radionica za djecu

(predviđeno za osnovnoškolce od 5. do 8 razreda, ali mogu sudjelovati i mlađi)


Nedjelja, 20.03.2015. od 10 do 12 sati:

Udruga mladih Marija Bistrica: Razigrani mozak

(radionica za osnovnoškolce 3. i 4. razreda, ali mogu sudjelovati i ostali)

Svi koji žele sudjelovati na ovim radionicama mogu se do srijede 16. ožujka javiti prof. Vesni Tomorad, psihologinji u OŠ Marija Bistrica ili u Općinsku knjižnicu i čitaonicu Marija Bistrica.

Zlatar Bistrica, Općinska predavaonica:

Koordinator: Ančica Pečatnik

Ponedjeljak, 14.03.2015. u 17 sati i 30 minuta

sc. Sanja Kovačić, Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana: Nekretanje djece danas – zdravstveni problem sutra

(javno predavanje)

Zabok, Gradska knjižnica

Koordinator za Zabok: Branka Vrbanec

Utorak, 15.03.2015. u 18 sati

med. Zlatko Crkvenčić, psihijatar, Psihijatrijska ordinacija Crkvenčić: Depresija – poremećaj u radu mozga

Četvrtak, 17.03.2015. u 17 sati

Akademkinja Vida Demarin, MD, PhD, FAAN, FAHA, FESO, Mozak koji traje – najnovije spoznaje o očuvanju zdravlja mozga

(javno predavanje)

Petak, 18.03.2015. u 17 sati

sc. Goran Ivkić i Branka Bartolić, prof. psihologije, Hrvatski institut za istraživanje mozga, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu: Psihosomatske bolesti – empatija, ključ uspjeha

(javno predavanje)

Organizatori:

Županijsko povjerenstvo Hrvatske liječničke komore za Krapinsko-zagorsku županiju

Hrvatska liječnička komora

Hrvatsko društvo za neuroznanost

Hrvatski institut za istraživanje mozga

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda

Odbor za zdravlje i socijalnu skrb Općine Marija Bistrica

Gradska knjižnica Zabok

Udruga žena Škrinjica, Zlatar Bistrica

Vrtić Zlatni dani Zlatar Bistrica

Skip to content