Novosti

Tjedan posvećen djeci u zabočkoj Velikoj galeriji

Pučko otvoreno učilište Zabok u Velikoj galeriji Grada Zaboka, prvi tjedan u veljači, održalo je manifestaciju pod nazivom Tjedan posvećen djeci. Manifestacija se održava povodom Međunarodnog dana života (koji se obilježava prvu nedjelju u veljači). Kao i prošle godine u suradnji s Osnovnom Školom Ksavera Šandora Gjalskog pripremili su izložbu radova učenika svih nižih razreda osnovne škole u Zaboku. Tema izložbe uvijek je „Život“, a ove je godine odrađena kao „Jabuka-dar životu“, što je ujedno bio i naziv izložbe.

U ponedjeljak, 01.02.2016. održano je otvorenje izložbe u dva termina, zbog velikog broja djece. Bilo je prisutno oko 250 učenika, a na otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Grada zaboka Ivan Hanžek, njegova zamjenica Nevenka Gregurić, ravnatelj osnovne škole Tomislav Polanović, učiteljice i drugi djelatnici škole. Nakon otvorenja, za djecu su organizirane projekcije crtića. Osim izložbe, koja se mogla razgledati kroz cijeli tjedan, mogla se razgledati i izložba “Mačka u likovnom stvaralaštvu djece i mladih” na kojoj su izlagali viši razredi osnovnih škola krapinsko zagorske županije (koji su se javili na poziv za sudjelovanje) i srednjoškolci iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, a čije se otvorenje održalo za Noć muzeja.

Kasnije istoga dana održala se igraonica “Čitamo i igramo se” u organizaciji Gradske knjižnice Zabok i Društva “Naša djeca” Zabok. Gdje su djeci volonteri iz društva naša djeca čitali razne priče za djecu, a zatim su im pripremili razne igre uz koje su se zabavljali i družili uz pjesmu, sokove i grickalice.

U srijedu, 03.02.2016. u 10 sati održana je projekcija Brazilskog dugometražnog animiranog filma za decu i mlade „Dječak i svijet“. Film je dobitnik brojnih nagrada, a radnja se odlično uklopila u tjedan posvećen djeci. (Dječaku teško pada očeva odsutnost, te odlazi iz svog sela i otkriva fantastičan svijet kojim vladaju životinje-strojevi i neobična bića. Ova prekrasna animacija koristi se brojnim umjetničkim tehnikama i prikazuje probleme modernog svijeta u dječjim očima.)

Kao posljednja aktivnost, kasnije istoga dana, održao se koncert učenika osnovne glazbene škole. Koncertom su se predstavili učenici osnovne glazbene škole, a koncertu su uz učitelje i obitelj, također prisustvovali gradonačelnik Ivan Hanžek i ravnatelj škole Tomislav Polanović.
Izvor: Zagorski list

Skip to content