Novosti

Tomislav Končevski postao novi predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada

Nakon prvog kruga glasovanja za čelno mjesto na 3. saboru stranke Končevski je ostvario malu prednost u odnosu na dosadašnju predsjednicu Nansi Tireli.
Iako je dobio više glasova od Tireli, to nije bila natpolovična većina ukupnog broja od 170 izaslanika koju je tražio Poslovnik. Naime, Končevski je u glasovanju 147 izaslanika dobio 79 glasova u odnosu na 68 koliko je dobila Tireli. Međutim, to je manje od 86 glasova potrebnih prema Poslovniku, pa se organizirao drugi krug glasovanja. Tada je za izbor bilo dovoljno više glasova od protukandidata, ali najmanje četvrtina od ukupnog broja izaslanika.

Nakon izbora Končevski se zahvalio svim delegatima, kandidatima i Tireli na dosadašnjem radu i rezultatima. Sada se malo odmorite, a onda svi skupa moramo raditi za boljitak naše stranke i društva u cjelini, poručio je Končevski, koji je i predsjednik stranačke podružnice u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Za potpredsjednike su izabrani Marko Magdić, načelnik općine Križ i Robert Greblički, načelnik općine Veliko Trgovišće. Za tajnika stranke izabran je Damir Hrdas, dosadašnji tajnik i predsjednik podružnice Zagrebačke županije.
Uoči izbora za čelno mjesto Hrvatskih laburista

Nansi Tireli izjavila je da su u protekloj godini ostvarili ciljeve – ostali su parlamentarna stranka, jer su u koaliciji Hrvatska raste dobili tri zastupnička mjesta, iako je za dio laburista koalicija s SDP-om bila sporna.

U iduće četiri godine moramo raditi na organizaciji stranke i boljoj komunikaciji s biračima, jer nismo iskomunicirali s biračima sve one dobre stvari koje smo radili, poručila je Nansi Tireli, dodajući da je uz dizanje rejtinga stranke prioritet definiranje novih politika stranke, uoči lokalnih izbora.

Protukandidat Tomislav Končevski kazao je da se laburisti trebaju vratiti svojim počecima. Laburisti se trebaju boriti za poštenje, za rad, za radnika i za društveni pravednost, rekao je Končevski.

Osnovani u veljači 2010. laburisti su već u prvoj godini osvojili šest saborskih mandata i držali čvrsto treće mjesto u istraživanjima potpore građana. No nakon loših rezultata na euroizborima 2014., ostavku je dao osnivač i predsjednik stranke Dragutin Lesar, stranka je počela gubiti rejting, da bi do kraja prošlog saborskog saziva sa samo dva zastupnika izgubila zastupnički klub. Sada u Saboru imaju tri zastupnika, izabranih na listi koalicije Hrvatska raste.

Izvor: http://vijesti.hrt.hr

Skip to content