Novosti

Tradicionalno godišnje druženje zabočkih obrtnika

Udruženje obrtnika grada Zaboka i općine Veliko Trgovišće već tradicionalno krajem godine organiziraju druženje na kojemu uz zabavu i podjelu priznanja članovima koji slave godišnjice rada u obrtništvu i uredno podmiruju komorski doprinos prirede i neku dobrotvornu akciju. Ove je to godine bilo prikupljanje novca za pomoć u nabavi didaktičkoga materijala, boja i pribora za izradu božićnih i novogodišnjih ukrasa i čestitaka Klubu Sunce u Zaboku Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama iz Krapine. Članovi kluba te će predmete prodavati i tako prikupiti nova sredstva za financiranje svojih aktivnosti.

– Mi obrtnici usprkos lošem vremenu svake godine pokušavamo pomoći potrebitima. Iako je godina loša, svi loše poslujemo i slabo naplaćujemo, odlučili smo dio naših sredstava izdvojiti za Klub Sunce, jer vrijeme je darivanja, pa i mi želimo tako završiti ovu godinu – rekao je predsjednik udruženja Tomislav Mihelić.Na pomoći je zahvalila predsjednica kluba Danica Posavec, razmjenjujući simbolične darove s predsjednikom udruženja, rekavši da im je taj novac prekrasni dar, na kakav nisu naučeni. Na druženju u restoranu Zaboky podijeljena su i priznanja županijske obrtničke komore, a okupljene su prigodnim riječima pozdravili predsjednik županijske komore Davor Pleško, predsjednik HOK Dragutin Ranogajec i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek. (nca)

Davor Pleško: Obrtnike Zaboka i Velikoga Trgovišća krasi jedna crta zajedništva u djelovanju, druženju i zajedničkim sudjelovanjem u humanitarnim akcijama.

Dragutin Ranogajec: Obrtnici su jedina zdrava gospodarska snaga koja je u stopostotnom vlasništvu hrvatskih građana i oni se uvijek bore za napredak Hrvatske.

Ivan Hanžek: Tih 660.000 hrvatskih obrtnika najžilavije se bori za interese Hrvatske, ali bez prave podrške države neće moći savladati sve nastale poteškoće.

PRIZNANJA OKKZŽ

Za 35 godina: Ivica Ovčarić

Za 25 godina: Dražen Jerneić, Marijan Šamec, Miroslav Coha, Ljudevit Herceg

Za 20 godina: Božidar Palić, Željka Rogar, Dragutin Polanović, Vlado Vrček, Ivan Grgec,

Željko Kobešćak.

PRIZNANJA UDRUŽENJA

Za 15 godina: Zvonimir Budjak, Nedeljko Bakran, Božidar Hajdaš, Ljiljana Sever, Tihomir

Borovčak, Vesna Oremuš, Žarko Ivančić, Boris Majsec, Martina Pavlinić i

Ljiljana Pavlek, Renata Šćukanec-Hopinski, Ivan Halambek, Marin Bogović,

Mario i Robert Balija.

Za 10 godina: Manuela Meglić, Božidar Šćukanec.
Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content