Novosti

Tragom napisa da je izvorište Šibice zagađeno antibioticima

Piju li Zagorci zagađenu vodu iz izvorišta Šibice? Panika i strah među 120.000 stanovnika iz Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije koliko ih se opskrbljuje pitkom vodom iz vodocrpilišta Šibice ušla je nakon što su Udruge Eko Zaprešić i Ekoturistika upozorile na nedopušteno ispuštanje otpadnih voda u potok Gorjak, a koji je podzemnim vodama povezan s vodocrpilištemŠibice.

Da nema razloga panici izjavio je za Zagorski list,direktor Zagorskog vodovoda, Željko Hren koji ističeda voda koju pije dio Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije nije zagađena antibioticima kako se navodi u većem broju medija.

-Dobili smo svježe analize prošlog tjedna od Državnog i Županijskog zavoda za zdravstvo koji uzimaju redovito uzorke i svi nalazi su apsolutno u redu. Ta priča da Pliva zagađuje vodu, traje isto toliko koliko Pliva tamo postoji. Isto tako, voda iz Šibica crpi se iz dubine od 60 metara, a to je šljunčani aluvij tzv. prirodni filter koji je prirodno idealan za pročišćavanje svih eventualnih zagađenja – rekao je direktor Zagorskog vodovoda. Inače, vodocrpilište Šibice pod ingerencijom je komunalnog poduzeća Zaprešić, a Zagorski vodovod iz tog izvorišta opskrbljuje vodom i dio zagorskog stanovništva. (M. Bašak)

Ta priča da Pliva zagađuje vodu, traje isto toliko koliko Pliva tamo postoji. Voda iz Šibica crpi se iz dubine od 60 metara, a to je šljunčani aluvij tzv. prirodni filter koji je prirodno idealan za pročišćavanje svih eventualnih zagađenja.

Više u Zagorskom listu

Skip to content