Novosti

Tribina “Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskog razvoja Hrvatske” – Urbana revitalizacija

Zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek, dipl.inf.univ.spec.oec. i Mr.sc. Martina Šarić, dipl. iur., viša stručna suradnica za društvene djelatnostisudjelovale su na Tribini “Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskog razvoja Hrvatske” – Urbana revitalizacija, 18. listopada 2017. u 9.30 sati, Aula Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, Zagreb

Tribinu su organizirali: Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Veleposlanstvo Republike Francuske

Gradovi su danas mjesta velikih očekivanja i upravo zbog toga privlačni, ali su također prenapučeni i suočavaju se s velikim infrastrukturnim izazovima. Pred nama je zadatak ponovnoga promišljanja o ulozi grada, njegova razvoja i zamišljanje svjetlije urbane budućnosti. Možemo se zapitati: kakva je budućnost koja će u tom smislu utjecati na sve nas i koja će pomoći da zajednički pokrenemo razvoj?

Cilj procesa urbane regeneracije stvaranje je novih vrijednosti na temelju starih. U tu je svrhu neophodno pokrenuti kreativni potencijal, razviti kreativne i kulturne industrije, iskoristiti potencijal koji nudi kultura i umjetnost svakoga grada i zemlje, privući kreativce u svoje gradove, sredine i stvoriti okruženje prilagođeno njihovu djelovanju. Također, gradovi traže nove, „čiste“ industrije na čijem bi razvoju temeljili svoj napredak umjesto na tradicionalnim industrijama.

Europski parlament i Vijeće Europske unije prepoznali su veliku važnost kulture i njenoga utjecaja na sve aspekte života te 2018. godinu proglasili Europskom godinom kulturne baštine.

Download POZIV-NA-TRIBINU_Urbane-revitalizacije.pdf
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content