Novosti

Trijumf Tima Gajsera na blatnjavom Vučaku

Loši vremenski uvjeti još jednom se poigrali s MŠD Zabok

Nažalost jaka kiša još jednom je pokvarila spektakl na Vučaku. Zbog teških vremenskih uvjeta svjetski prvak Tim Gajser i ostatak društva nije mogao pokazati svoje iznimne vještine. Najvažnije je bilo da se ne zalije mašina i da se utakmica odradi do kraja. Unatoč tome, ponajbolji svjetski motokrosist današnjice, Tim Gajser, uvjerljivo je trijumfirao u najjačoj klasi open. Samo je Klemen Gerčar uspio završiti utrku zajedno u krugu s njim, dok je trećeplasirani Matija Kelava, najbolji Hrvat, zauzeo treće mjesto u krug zaostatka. O uvjetima na stazi najbolje govori činjenica da Gajser jedan krug morao voziti 2 minute i 37 stotniki, dok je na treningu tu dionicu prelazio ispod dvije minute.

U klasi MX2 uvjerljivo je trijumfirao Filip Vragotuk, kojem nitko nije ostao u krugu. Drugoplasirani Miran Kovačić zaostao je jedan krug, kao i zagorski as Nikola Hranić, koji je na kraju bio treći.

Veterani i B liga uspjeli su odvoziti sao jedan krug, bolje rečeno samo četvero njih uspjelo je savladati krug, a najviše uspjeha u tome imao je Nino Prša. Veterani do 40 godina bili su nešto bolji i uspjeli su odvoziti dva kruga, a najviše uspjeha kod njih imao je Borut Koščak

Zbog teških vremenskih uvjeta druge vožnje nisu vožene, dok oni najmlađi nisu ni mogli izaći na stazu.

Uz Grad Zagreb, u čije je ima gradonačelnik Milan Bandić i otvorio utrku, veliki sponzor ove utrke bila je i Regeneracija.

Rezultati

MX open:

 1. Tim Gajser 25 (Motocross-ski Gajser team)
 2. Klemen Gerčar 22 (AMD Brežice)
 3. Matija Kelava 20 (MCK 97)
 4. Luka Kutnar 18 (MK Fire Gorup)
 5. Aljoša Molnar 16 (TRK Tajfun šport)

MX2:

 1. Filip Vragotuk 25 (MKK Kia Božić)
 2. Miran Kovačić 22 (AMD Trebnje)
 3. Nikola Hranić 20 (MK Bedekovčina)
 4. Denis Jakša 18 (MK Bela Krajina)
 5. Luka Milec 16 (Društvo AMD Vurberk)
 6. Branimir Ferenčić 15 (MKK Calderiva)
 7. Mischel Filipaj 14 (MŠD Zabok)

Na utrku zajedničkog Prvenstva Hrvatske i Slovenije odazvao se i ponajbolji motokrosist današnjice

Loši vremenski uvjeti uskratili su nam da vidimo barem dijelić velikih mogućnosti ponajboljeg motokrosista današnjice, Tima Gajsera. Kada je posljednji puta bio ovdje bio je vodeći u SP u elitnoj klasi MXGP, a na kraju sezone 2016. okitio se naslovom svjetskog prvaka. Prošle sezone ozljede su ga koštale postolja, završio je kao peti. Ni ova sezona nije počela dobro. Zbog ozljede u Mantovi propustio je prvu utrku SP, ali veliki borac Tim Gajser nikada se ne predaje. Svjetska titula nije ga nimalo promijenila. Tim je i dalje vrlo jednostavan i pristupačan motokrosist koji se rado odazvao na razgovor za naš list.

-Nakon što sam osvojio SP puno toga se promijenilo u mom životu. Nažalost naslov nisam uspio obraniti, ali imao sam puno pehova u prošloj sezoni. Imao sam ozbiljne padove u Latviji i Francuskoj, pa sam morao i pauzirati nekoliko utrka. No ni peto mjesto u eltinom društvu nije tako loše – otkriva nam Gajser.

Ni ova sezona nije počela na najbolji način.

-Pao sam u tijeku priprema za SP u Mantovi koja je gotovo moja domaća staza, gdje se odlično osjećam. Zbog toga sam morao propustiti utrku u Argentini. Vratio sam se na Velikoj nagradi Europe u Valkenswaardu (Nizozemska) gdje sam bio deveti, dok sam prošlu utrku Španjolskoj završio na šestom mjestu. Napredujem iz utrke u utrku. Znam da mogu bolje, ali nije ni ovo loše nakon tako teške ozljede – djelomično je zadovoljan povratkom Gajser.

Nakon tri utrke u vodstvu su legendarni Talijan Cairoli i Nizozemac Herlings. Obojica imaju po 141 bod, a nitko osim ovog dvojca u šest utrka nije osjetio slast pobjede. Gajser je s 48 bodova na 11. mjestu, no do kraja sezone je još 17 utrka.

-Nadam se da ću im se uskoro pridružiti u borbama za pobjede. Treniram snažno, kao nikad. Do kraja sezone je još dosta utrka i svašta je moguće. Ne pada mi na kraj pameti da odustanem od borbe za naslov svjetskog prvaka. Godine 2015. zaostajao sam 170 bodova, pa sam na kraju postao prvak svijetu. Na meni je da tvrdo treniram i vratim se na pobjednička postolja, a onda je sve moguće – govori nam Gajser.

Prvo veliko iskušenje na putu novog povratka je četvrta utrka SP MX GP u talijanskoj Pietramurati.

-I tu se osjećam kao doma. Uvijek na tu utrku dolazi veliki broj mojih navijača što mi puno znači. Nadam se da će biti sunčano i dobro vrijeme. Ja ću dati sve od sebe i očekujem korak naprijed i dobar rezultat – optimističan je Gajser.

Nažalost loši vremenski uvjeti u Zaboku uskratili su gledateljima njegovo umijeće.

-Rado dolazim u Zabok. Šteta što je bilo toliko kiše, nakon što je jučer bilo lijepo vrijeme. Treninzi i nisu bili tako loši, no od podneva zbog kiša na stazi su nastali teški uvjeti. Staza je bila puna kaljuža, pa sam morao paziti da mi mašinu ne zalije voda. Dijelić vode mi je i ušao, ali imao sam sreće i završio utrku i pobijedio. Šteta što je vrijeme pokvarilo utrku – zaključio je Gajser.

Izvor: Zagorski list

Skip to content