Novosti

Tulipanima za doniranje sredstava za rad Zaklade Ana Rukavina

AKCIJE DILJEM ŽUPANIJE

Akcija je održana kako bi se ljude osvijestilo na koje sve načine mogu spasiti nekome život

Socijaldemokratski forum žena SDP-a i Forum mladih SDP-a priključili su se i ove godine nacionalnoj akciji Zaklade Ana Rukavina pod nazivom „Omiljeni cvijet Ane Rukavine” kojom se već tradicionalno simboličnom kupnjom omiljenog cvijeta Ane Rukavine doniraju sredstva za rad Zaklade Ana Rukavina. Akcija se odradila ove subote 8. travnja u 12 općinskih i gradskih središta Krapinsko-zagorske županije: Zaboku, Krapini, Đurmancu, Pregradi, Krapinskim Toplicama, Klanjcu, Velikom Trgovišću, Oroslavju, Stubičkim Toplicama, Donjoj Stubici, Loboru i Zlataru.

– Tradicionalno smo se pridružili akciji jer smatramo da ljude treba osvijestiti na koje sve načine mogu spasiti nekome život. Vezano uz rad same Zaklade dobrovoljnim prilogom pomažemo Zakladi Ana Rukavina da svojim radom doprinese razvoju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i radu Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina, kao i promicanju i poticanju mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Zahvaljujemo svima koji su podržali i odazvali se na akciju, a nadalje pozivamo sve koji su u mogućnosti da se upišu u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i na taj način pokušaju spasiti nečiji život – poručila je Sandra Turković, predsjednica SDFŽ KZŽ.

U registar se može upisati svaka zdrava osoba od 18 do 40 godina čija bi krv mogla pomoći oboljelima. Pacijenti koji se liječe od leukemije, limfoma, mijeloma ili sličnih hematoloških bolesti jedni su od najčešćih korisnika krvotvornih matičnih stanica.

Za Zakladu Ana Rukavina svaki uzorak krvi je dragocjen. Svaka epruveta od 7ml krvi znači jedan život!

Sve o radu Zaklade možete pronaći i na internetskoj stranici www.zaklada-ana-rukavina.hr

Izvor. Zagorje.com

Skip to content