Novosti

Turističkoj zajednici za područje bivše općine Zabok pridružuje se i Pregrada

Turističke zajednice područja više nisu nikakva novost nego učestali način uređivanja i organiziranja turističkih zajednica. Na isti će se način organizirati i Turistička zajednica područja u kojoj će biti gradovi Zabok i Pregradate općine Krapinske Toplice, Sveti Križ Začretje i Bedekovčina.

Iako je prvotno planirano da će u Turističku zajednicu područja sa spomenutim jedincima lokalne samouprave ići i Veliko Trgovišće, oni su se ipak odlučili ući u istovjetnu organizaciju s gradom Klanjecem i općinom Tuhelj.

Na pitanje zašto i grad Pregrada planira biti dio Turističke zajednice područja u kojem su sve jedinice lokalne samouprave s područja bivše općine Zabok (osim spomenutog Velikog Trgovišća), pravnik Kruno Čačko iz Grada Zaboka objasnio nam je da je Pregrada povezana s Krapinskim Toplicama i turistički i teritorijalno pa će im biti korisno biti u spomenutoj Turističkoj zajednici područja. – Načelno je sve dogovoreno, samo se još formalno mora potpisati ugovor između gradonačelnika i načelnika.

Ovakav način rada mnogo je bolji za turističke zajednice. One će na taj način lakše dolaziti do sredstava, jer kao samostalne jedinice su neodržive. Isto tako, nudi se kvalitetniji i sveobuhvatniji konačni turistički proizvod – rekao je Čačko.

Izvor: Zagorski list

Skip to content