Novosti

U bolnici Sv. Katarina potpisan ugovor između te ustanove i britanske grupacije Operations Abroad Worldwide

POTPISAN UGOVOR: u Sv. Katarinu dolazit će se liječiti i Britanci

Ugovor su potpisali ravnatelj bolnice doc.dr. Igor Borić te Ruth Taylor, predsjednica uprave Operations Abroad Worldwide. Riječ je o tvrtki koja se bavi medicinskim turizmom, a preko nje se više od 50 tisuća državljana Ujedinjenog Kraljevstva liječi izvan granica te zemlje.

Svečanosti potpisivanja prisustvovao je i ministar turizma Gari Capelli koji je pohvalio rad bolnice, ali i istaknuo kako mu je cilj da u mandatu konačno pokrene zdravstveni turizam. Zbog toga će, kaže, mijenjati i dva zakona. – Hrvatska turistička zajednica uložit će dva milijuna kuna u promociju zdravstvenog turizma. Nakon što izmijenimo dva zakona do kraja godine, moći će se početi prodavati paket aranžmani zdravstvenog turizma, a bolnice će se moči početi baviti turizmom – rekao je ministar turizma dodajući da je britanska tvrtka prepoznala izvrsnost Sv. Katarina. Naglasio je kako je njegova želja da se više ne spominje turistička sezona nego turistička godina, a to se može jedino na način da se razvije predsezona i postsezona.

Ruth Taylor iz Operations Abroad Worldwide rekla je kako oni, uz Sv. Katarinu, trenutno imaju ugovor s još tri bolnice u Hrvatskoj. – Ova je bolnica pokazala kako i cijenom i kvalitetom može pružiti usluge našim stanovnicima – rekla je Taylor dodajući kako, ako bolnica može primiti 50 do 100 pacijenata mjesečno, ona ne vidi razloga se ti kapaciteti ne bi popunili.

Novinarima se obratio i predsjednik Upravnog vijeća bolnice, Dragan Primorac ističući kako mu je drago što je prepoznata hrvatska izvrsnost u medicini. Kaže, čak godinu i pol rađena je evaluacija bolnice prije samog potpisivanja ugovora. – Mi godišnje pregledamo 30 tisuća pacijenata, a od toga je 40% stranaca. Nakon potpisivanja ovog ugovora ta bi se brojka mogla popeti na 60% – naglasio je Primorac dodajući da Specijalna bolnica Sv. Katarina od 19 do 24. lipnja u suradnji s čuvenom američkom Mayo Clinic i International Society of Applied Biological Sciences (ISABS) organizira jedan od najznačajnijih svjetskih znanstvenih konferencija u 2017. u čijem radu sudjeluje i niz dobitnika Nobelove nagrade.

Izvor: Zagorje.com

Skip to content