Novosti

U Dječjem vrtiću Zipkica obilježen Tjedan zdravlja

Povodom Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7. travnja, drugu godinu zaredom u DV Zipkica, u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo u okviru projekta Živjeti zdravo , obilježio se Tjedan zdravlja u periodu od 4. do 8. travnja. Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja je bila “Naš planet, Naše zdravlje“! S djecom su provedene brojne poučne i zabavne aktivnosti kojima se željelo osvijestiti važnost očuvanja zdravlja i prirode (Zemlje) , s naglaskom na vodu. Prema materijalima iz projekta svaki je dan bio tematski, a ponuđene aktivnosti djeci jako zanimljive.

Djeca su počela tjedan „ Vodenim ponedjeljkom“ koji su obilježili razgovorima i aktivnostima vezanim uz stanja vode u prirodi te važnosti vode za život općenito u biljnom i životinjskom svijetu. U utorak su slušali i učili o vodi na zemlji pomoću fotografija i zemljopisnih karata. Naučili su da su najveći dio zemlje mora i oceani , a ostatak rijeke ,potoci i jezera. „Budimo čisti kao srijeda“ ponovili su važnost redovitog obavljanja higijene tijela i okoline, te kako time čuvamo naše zdravlje. Djeca su sa zadovoljstvom demonstrirala pravilno pranje ruku, četkanje zubi, ali i važnost pranja voća i povrća prije jela. „Dignimo čaše vode za zdravlje u četvrtak“ djecu se osvještavalo kako je za zdravlje potreban zdrav okoliš, hrana i voda te da moramo čuvati sve blagodati koje nam naša Zemlja pruža. Djeca su se podsjetila kako u našem kraju imamo zdravstveno ispravnu vodu za piće te kako trebaju popiti barem 5 čaša vode dnevno. Degustirala se i voda s dodatcima svježeg voća i svježe cijeđenog voćnog soka.

Tjedan zdravlja završio se aktivnostima „ Dajmo pet(ak) za čisti svijet’’. Djeca crtežima i plakatima izražavaju ideje za očuvanje čistoće vode i prirode. Brojnim zanimljivim pokusima djeca su naučila puno činjenica o svojstvima vode s naglaskom na njezinu važnost za život. U svim aktivnostima i djeca i odgojitelji su uživali i tako pridonijeli osvještavanju važnosti razvijanja zdravih životnih navika od najranije dobi i očuvanju prirode.

Skip to content