Novosti

U Gradskoj galeriji Zabok otvorena izložba zabočkih osnovnoškolaca pod nazivom ‘Sreća najveća’

U Gradskoj galeriji Zabok danas je otvorena izložba likovnih radova zabočkih osnovnoškolaca pod nazivom ‘Sreća najveća’. Radovi su djelo učenika od prvog do četvrtog razreda matične škole Ksavera Šandora Gjalskog te područnih škola Špičkovina i Martinišće. Sedma je to godina da se izložba održava u prostoru Galeriji, no zbog epidemiološke situacije, prvi puta da joj nisu prisustvovali učenici, odnosno autori šarenih remek djela. Ipak, na izložbu su došle učiteljice ponosne na svoje kreativne đake, a samo je događanje otvorio gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek uz riječi kako je izložba impresivna, što zbog raznih tehnika koje su djeca koristila u nastanku likovnih radova, što zbog vidljivog talenta i kreativnosti. – Nadamo se da će ova situacija čim prije završiti pa da ćemo se ponovno moći družiti s mališanima pri predstavljanju njihovih slika koje su svake godine sve bolje – rekao je gradonačelnik Hanžek. Na njegove riječi nadovezala se i zamjenica Valentina Đurek rekavši kako je uistinu pusto bez dječjeg smijeha i graje jer upravo je to bio najljepši dio ove jedinstvene izložbe.

Ravnatelj zabočke osnovne škole Tomislav Polanović napomenuo je kako su djeca vrlo entuzijastična u stvaranju svojih slika, pogotovo kada znaju da će ona biti prikazana na izložbi. – Imamo ideju da iduće godine uključimo i učenike predmetne nastave u izložbu jer su naši učenici izrazito talentirani te su na brojnim natjecanjima dobivali nagrade – rekao je Polanović. Dodao je kako su se djeca, unatoč raznim oblicima održavanje nastave, iznimno potrudila da naprave najbolje radove.

Pedagoginja u osnovnoj školi, Ružica Kotarski dodala je kako su ove godine radovi vrlo veseli, šareni i razigrani jer je svima već dosta sivila, bolesti i elementarnih nepogoda.

Valja reći kako će djeca dolaziti vidjeti izložbu, ali u malim grupama sukladno epidemiološkim mjerama, a za svi zainteresirani izložbu mogu vidjeti u vremenu od 10 do 16 sati od 5. do 26. veljače, svakog radnog dana.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content