Novosti

U kojim terminima i kroz koliko dionica će se vršiti rekonstrukcija Industrijske ceste

Radovi na rekonstrukciji prometnice odvijat će se na način da će se za cijelo vrijeme izvođenja radova na trasi promet stanara, dostave, korisnika poslovnih subjekata i interventnih vozila odvijati preko gradilišta industrijskom cestom, dok će se sav tranzitni promet preusmjeriti.

Već idućeg tjedna na Industrijsku cestu u Zaboku trebali bi početi stizati strojevi i signalizacija što znači da će kroz nekoliko dana započeti i dugo očekivani radovi na njenoj rekonstrukciji. Potvrdili su nam to i iz Hrvatskih cesta te dodali kako će se cesta rekonstruirati u sedam dionica. – Nakon postavljanja signalizacije privremene regulacije prometa, a što se očekuje nakon 2.rujna, radovi će započeti od postojećeg kružnog raskrižja industrijske ceste DC1 i DC205, odnosno na početku prilaza Dr. Franje Tuđmana – istaknula je glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić. Radovi na rekonstrukciji prometnice odvijat će se na način da će se za cijelo vrijeme izvođenja radova na trasi promet stanara, dostave, korisnika poslovnih subjekata i interventnih vozila odvijati preko gradilišta industrijskom cestom, dok će se sav tranzitni promet preusmjeriti obilaznim pravcem preko kružnog raskrižja „Mokrice“ brzom cestom za Zlatar na Sv. Križ Začretje. Cesta će se u potpunosti zatvoriti u jedino za vrijeme trajanja radova na dva mosta koji će se sanirati, a tada će se promet odvijati obilazno lokalnim cestama.

Već smo spomenuli kako će se sanacija ceste vršiti u sedam dionica. Prva dionica u duljini od 330 metara i druga dionica u duljini od 490 metara trebale bi biti gotove do veljače 2020. godine. Dionica 3 (duljine 600m) završena bi bila do svibnja 2020., dionica 4 (duljine 420m) do srpnja 2020., dionica 5 (duljine 420m) do rujna 2020., dionica 6 (duljine 370m) do studenog 2020. godine i dionica 7 do veljače 2021. godine. Dakle, ukupno predviđeno trajanje radova bilo bi godinu i pol. – Planirane rokove u ovom trenutku ne treba uzeti kao točno precizirane, budući da kao što ste upoznati na radove uvelike ovise vremenski uvjeti. Dinamika će se mijenjati i po potrebi ubrzavati ukoliko vremenski uvjeti koji predstoje na ovom projektu budu utjecali na radove i eventualno kašnjenje, te će se uvoditi u toku građenja paralelna izvođenja po dionicama uz promjenu regulacije prometa – istaknula je glasnogovornica Pajić.

Podsjetimo, projektom je predviđena rekonstrukcija postojeće prometnice, izvođenje pješačko – biciklističke staze te nova rasvjeta u cijeloj dužini zahvata. Također, rekonstruiraju se 5 postojeća raskrižja u tipa kružni tok, te 2 nova mosta na mjestima postojećih. Kružni će se tokovi tako graditi u neposrednoj blizini Tifona, na poziciji gdje je trenutno priključak za ‘Trgocentar’, na mjestu postojećeg priključka za Autobusni kolodvor u ulici Josipa Broza Tita, na mjestu postojećeg priključka za centar Zaboka (Ulica 103. brigade) te na postojećem ulazu u grad Zabok (lijevi priključak dio je postojeće ceste, a desni prelazi preko rijeke Krapinice i predviđen je za buduće širenje zone). Iz Hrvatskih cesta ističu kako će se rekonstrukcijom predmetne dionice državne ceste postići značajna sigurnost svih sudionika u prometu te se omogućiti siguran priključak novih kolnih ulaza i izlaza s obzirom na planirano širenje industrijske zone, kao i usklađenje sa postojećim priključcima.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content