Novosti

U KZŽ održan sastanak s predstojnikom Drž. ureda za upravljanje drž. imovinom

Na inicijativu župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, u Krapini je u utorak, 29. srpnja 2014. godine održan radni sastanak sa predstojnikom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladenom Pejnovićem, kojem su zagorski gradonačelnici i načelnici izložili problematiku koja se tiče državne imovine koja se nalazi na području jedinice lokalne samouprave kojom upravljaju.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar:„Sastanak smo odlučili organizirati kako bismo pokrenuli rješavanja pitanja državne imovine na području Zagorja. Danas smo iznijeli probleme na stol, od kojih neki stoje i po dvadeset godina, za koje se nadamo da će biti riješeni u što skorijem roku. Pričali smo o više tema, a svakako najviše riječi je bilo o državnoj imovini koja je od većeg interesa za Krapinsko-zagorsku županiju – vojnom kompleksu na Ivančici i raketnoj bazi u Oroslavju te državnim objektima u Kumrovcu.Općina Kumrovec u vrlo kratkom roku može sa jednim dobrim investitorom stvoriti izraženu gospodarsku aktivnost. Iz tog razloga izrazito je bitno da Državni ured za upravljanje državnom imovinom što prije objavi Javni poziv za iskazivanje interesa, kako bi se moglo vidjeti koliko zapravo ima zainteresiranih i na koji način planiraju ulagati. U svakom slučaju, imali smo odličan sastanak, i dogovorili smo da ćemo se ponovno sastati sa gospodinom Pejnovićem početkom listopada, nakon čega bi počeli rješavati predmet po predmet“.

Predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović: „Ovih dana objavit ćemo Javni poziv za iskazivanje interesa, i nakon što prikupimo ponude krenut ćemo u raspisivanje natječaja za prodaju nekretnina. U ovom trenutku već postoji jedan privatni investitor, koji bi jedan dio objekata, odnosno Titovu rezidenciju, pretvori u memorijalni centar. Po tom pitanju već smo obavili inicijalne razgovore sa Ministarstvom kulture. Kao što sam već najavio, natječaj za prodaju državnih objekata u Kumrovcu raspisat ćemo tek kad vidimo koliki je interes. U svakom slučaju, zarada nam neće biti prva na listi prioriteta, bit ćemo spremni objekte dati na korištenje i bez većih sredstava“.

Na sastanku sa Predstojnikom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladenom Pejnovićem bio je i zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek te gradonačelnici, načelnici i predstavnici 14 zagorskih gradova i općina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content