Novosti

U Mariji Bistrici obilježen Dan Krapinsko-zagorske županije

‘Svaki dan raditi više, a očekivati da ćeš dobiti manje. I to je jedni pravi put, teži put’

Marija Bistrica je u utorak 22. travnja bila domaćin proslave Dana Krapinsko-zagorske županije, koji se slavi na Jurjevo. Već ujutro su kod centralnog križa na gradskom groblju u Krapini položeni vijenci, a nakon toga program je nastavljen u Mariji Bistrici

U Bazilici Majke Božje Bistričke svetu misu je predslavio rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren, izrazivši u propovijedi zadovoljstvo što je Marija Bistrica odabrana za ovu proslavu. Nakon mise u bistričkoj bazilici, svečana sjednica Županijske skupštine održana je u ”Bluesun hotelu Kaj” u Mariji Bistrici. A ovogodišnji Dan naše županije uveličali su mnogi brojni i ugledni gosti, predvođeni predsjednikom Vlade RH Zoranom Milanovićem. Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki istaknula je kako Marija Bistrica nije izabrana slučajno za mjesto obilježavanja Dana županije.

Dobre vijesti teško prodiru do medija

Marija Bistrica je jedno od niza prelijepih mjesta kojima se KZŽ brendira, a sa ”Bajkom na dlanu”, mi smo davno krenuli u to brendiranje”, napomenula je predsjednica županijske skupštine i dodala, kako KZŽ nije nikada trošila ono što nije imala. Trošili smo koliko smo imali, a imamo i prednost jer smo uvijek radili sa obrtnicima, gospodarstvenicima, našim vrijednim ljudima i brinuli dobro svih stanovnika KZŽ-e – rekla je Hubicki. Brojnim uzvanicima obratio se i župan KZŽ-e Željko Kolar, koji je na početku rekao kako neće govoriti o brojnim radovima u županiji na cestama, prugama u vodoopskrbi i odvodnji, jer svako dobronamjeran ko prolazi kroz našu županiju može vidjeti da se radovi odvijaju. – Ono što želim reći i što je dobro da gospodarstvo u KZŽ-i raste i da imamo, nažalost, kao jedni od rijetkih u Hrvatskoj rast. Htio bih se zahvaliti svim poduzetnicima i obrtnicima te njihovim zaposlenicima, jer to su rezultati njihova rada. Zahvaljujem na svim radnim mjestima koja su spasili i koja će otvoriti – istaknuo je župan i ponudio i malo statističkih podataka, za koje kaže da teško prodiru do medija.

Županijska priznanja

Prisjetio se da je na kraju 2013. godine u KZŽ-i bilo 4.9 % manje nezaposlenih u odnosu na kraj 2012., da je županiju lani posjetilo 8 % gostiju više, a čak 40 % stranih gostiju više, dok je noćenja stranih gostiju bilo 33 % više. To su dobre vijesti’ – naglasio je župan. Na sjednici su uručena godišnja županijska priznanja. Kratkim filmom najprije su predstavljeni ovogodišnji dobitnici, a nakon toga župan Željko Kolar i predsjednica skupštine Vlasta Hubicki dodijelili su priznanja i plakete. A plaketu Krapinsko-zagorske županije za životno djelo dobio je Nikola Capar, dugogodišnji novinar i predsjednik Društva francusko-hrvatskog prijateljstva Krapina, aktivan i uspješan na brojnim područjima. Plakete Krapinsko-zagorske županije za doprinos ugledu i promociji Krapinsko-zagorske županije u zemlji i svijetu rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, dok su Plakete Krapinsko-zagorske županije za iznimno postignuće u protekloj godini dobili tvrtka Jedinstvo d. d. Krapina i Dobrovoljno vatrogasno društvo Bedekovčina.

U ime nagrađenih zahvalu je uputio mons. Zlatko Koren. – Čovjeku je malo neugodno kad se o njemu lijepo govori. Danas smo navikli da se lakše nosimo s tima kada se o nama govori malo manje lijepo-rekao je Koreni osvrnuo se i na radove u cestogradnji, izrazivši zahvalu za svaki milimetar ceste i posebnu radost svakom daljnjem povezivanju našeg Zagorja. No, mons. Koren javno je izrazio želju da se po završetku radova i otvaranju ceste preko Laza, ”njome provozaju premijer, njegovi ministri i svi mi zajedno, kako bi taj događaj više odjeknuo u našoj stvarnosti. – Molim se Bogu da taj trenutak bude još malo brže od planiranog” zaželio je bistrički župnik. Svoj govor, koji je izazvao najveći pljesak mons, Koren je završio riječima: ”Kad bi se svako jutro pitali svi mi, od predsjednika Vlade do svih nas, što smo učinili i što možemo učiniti više, onda bi ovaj svijet sigurno izgledao bolje. A siguran sam da možemo više.”

Izjava:

Željko Odak, predsjednik DVD-a Bedekovčina: – Kao predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bedekovčina,u ime društva i svih članova, a posebno u ime vatrogasne mladeži , kao njihov mentor, želimuputiti riječi zahvale povjerenstvu i svima koji su sudjelovali u predlaganjuDVD-a Bedekovčina za Plaketu KZŽ za iznimno postignuće u protekloj godini. Želim zahvalitipredsjednici županijske skupštine Vlasti Hubicki, županu Željku Kolaru i svim članovima županijske skupštine,koji su nas odabrali za ovogodišnju nagradu. Posebno bi zahvalio vatrogasnoj mladeži, njihovim roditeljima i svim članovima društva koji su zaslužni za uspjeh. – Ne umišljamo si kako smo jedini koji to zaslužujemo.Ali, godi nam nečija izjava da je „ napravljendobar odabir'”. Ovo je svojevrsna kruna naših ostvarenja – rekao je Odak.

Nikola Capar

Želim zahvaliti svima koji su pomogli da dobijem priznanje. Kod toga mislim i na sve drage ljude s kojima sam radio proteklih 50 godina, kolegama i šefovima koji su morali podnositi moju narav, jer nisam sve vrijeme radio u novinarstvu. Radni staž započeo sam u francuskom Peugeotukao mehaničar specijalista za diesel motore, pa onda preko preko prometa i jednogodišnjeg rada u francuskom konzulatu u Zagrebu, došao do prerade aluminija. Na radio Zabok dolazim 1972. i u 10 godina prošao sam rad u sva trimedija – radio, tv i tisak. Domovinski rat me definitivno vraća uu novinarstvo- HINA, Večernji list, HRT – dopisništvo u Krapini, Zagorski list, trudeći se biti pošten, pravedan i nepristran. Radio sam i u Županiji na poslovima odnosa s javnošću i protokola. Odlaskom u mirovinu surađujem s lokalnim tv kućama svojom autorskom. Zadnjih godina sam suradnik Zagorskog lista. Mogu reći da sam uvijek stremio novome, istraživanju, prihvaćamo mnoge izazove u poslu, uz to nastojao biti društveno angažiran i koristan kroz Udrugu muži zagorskog srca i društvo francusko-hrvatskog prijateljstva. To su vjerojatno i razlozi nagrađivanja mada novinare rijetko nagrađuju. Nekome se uvijek zamjere.

KOLAR: Raditi, raditi, raditi. Svaki dan raditi više, a očekivati da ćeš dobiti manje. I to je jedni pravi put, teži put, ali put koji smo svi zajedno izabrali kad smo odlučili da ćemo upravljati ovom županijom

Skip to content