Novosti

U nedjelju, 3. 4. 2011. održana misa zahvalnica za obitelji s troje i više djece

Na inicijativu župnika <_st13a_personname>Marijana Culjaka, u nedjelju 3. travnja 2011. u župi sv. Jelene Križarice u Zaboku, proslavili smo misu zahvalnicu za obitelji s troje i više djece u povodu Nacionalnog susreta <_st13a_personname>hrvatskih katoličkih obitelji i dolaska Svetoga Oca Benedikta XVI. u Hrvatsku.

Želim vam danas reći, drage obitelji, da ste vi <_st13a_personname>hrvatska budućnost, čovjek je <_st13a_personname>hrvatska budućnost. U skromnim ili čak siromašnim uvjetima prihvatili ste život, žrtvu iz ljubavi, i na taj način najbolje izgrađujte budućnost naše zemlje. Ta žrtva iz ljubavi donosi smisao i sreću životu daleko veću od bilo čega drugog – kazao je vlč Culjak. Vi se dragi prijatelji niste bojali izazova života, niste razmišljali kako ćete svoju djecu postaviti na noge, nego ste znali i prihvatili život kao dar, kojeg ste primili raširenih ruku, zahvaljujući Bogu. Zato Vam danas zahvaljujem u ime cijele župne zajednice i čestitam na spremnosti na žrtvu i odricanje. Biti roditelj prekrasno je, a biti dobar roditelj odgovorno je i izazovno pogotovo danas u ovom vremenu. Nije roditeljstvo u tome da prihvaćamo život, a onda ga kasnije zanemarimo, roditeljstvo je biti žrtva vlastitoj djeci, jer će ta djeca jednog dana biti vaša nagrada i plaća, ako ne na ovom svijetu onda u vječnosti.

Na kraju homilije župnik je pročitao životnu priču trećeg djeteta koju je osobno napisao a izmamila je suze na očima prisutnih. Na kraju misnoga slavlja župnik je pozvao župljane koji proslavljaju godišnjice bračnih obećanja da se okupe na misi zahvalnici u nedjelju 10. travnja u 09.30 sati. Na tom misnom slavlju supružnici će obnoviti svoja bračna obećanja, dobiti zahvalnice te na taj način potaknuti mlade i pokazati put i vrijednosti obiteljskog zajedništva koje dijele u dobru i zlu te ih pozvati, da ih slijede na tom velikom životnom koraku.

Naime župnikova je želja da ovo vrijeme priprave za Nacionalni susret <_st13a_personname>hrvatskih katoličkih obitelji u Zagrebu bude prigoda supružnicima za obnavljanje i produbljivanje bračnih obećanja danih pred Bogom i ljudima.

Svim obiteljima podijeljene su zahvalnice za prihvaćanje dara života, fotografirali su se zajedno za uspomenu a na kraju su se svi počastili sokovima i kolačima koje su vrijedne majke pripremile kako bi se još malo družili na trgu ispred crkve.

Tekst i foto: <_st13a_personname>Darko Fiket

Skip to content