Novosti

U nedjelju se na stazi Vučak vozi prva utrka Prvenstva Hrvatske u motokrosu

U najjačoj klasi MX open konkurencija je jača nego prijašnjih sezona. Uz prošlogodišnjeg prvaka Luku Crnkovića, tu je i prvak iz 2018. Matija Kelava, a uz njih će nastupiti i Janko Martinac koji je već nekoliko godina među najboljim vozačima u ovoj klasi

Zbog situacija izazvane virusom Covid-19 sezona PH u motokrosu nije krenulo kako je planirano krajem ožujka, već će se prva utrka voziti tek ovu nedjelju 16. kolovoza s početkom u 13 sati na legendarnoj zabočkoj stazi Vučak. Na Vučaku se očekuje stotinjak vozača iz Hrvatske, a sigurno će nekoliko vozači stići i iz Slovenije. U najjačoj klasi MX open konkurencija je jača nego prijašnjih sezona. Uz prošlogodišnjeg prvaka Luku Crnkovića, tu je i prvak iz 2018. Matija Kelava, a uz njih će nastupiti i Janko Martinac koji je već nekoliko godina među najboljim vozačima u ovoj klasi. I prošlogodišnji prvak Hrvatske u klasi MX2, Nikola Hranić je prešao ove godine u najjaču klasu i sigurno je spreman uključiti se u borbu za najviša mjesta. Nakon nekoliko godina i Moto športsko društvo Zabok ima predstavnika u klasi MX Open. Mischel Filipaj je ove godine isto prešao iz klase MX2 u najjaču klasu i na prvoj utrci Prvenstva Zagorja ugodno iznenadio i pobijedio u poprilično jakoj konkurenciji, tako da s nestrpljenjem očekujemo njegov nastup na domaćoj stazi.

U klasi MX 2, nakon prelazaka u najjaču klasu Nikole Hranića očekujemo izjednačenu utrku nekoliko vozača, a među njima svakako valja spomenuti novaka u ovoj klasi Luku Kunića. On ove godine nastupa prvi puta u ovoj klasi, i to dvotaktnim motorom od 125 ccm, što je možda ipak mali hendikep u odnosu na ostale koji nastupaju na četverotaktnim motorima 250 ccm.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content