Novosti

U OB ZABOK RADI SE PUNOM PAROM

Švajger: Liste čekanja kod nas su se čak i smanjile, a izvedene su i neke vrlo teške operacije

Već više od 50 dana hrvatski su liječnici u štrajku. I dok su medicinske sestre i tehničari štrajk prekinuli krajem rujna postignuvši dogovor s Ministarstvom, liječnici ni nakon gotovo dva mjeseca pregovorima nisu zadovoljni. Najmanje su zadovoljni oni krajnji korisnici, pacijenti. Svjedoči tome i podatak da su se u nekim bolnicama liste čekanja povećala i do 25 %.

Marljivi liječnici, zadovoljni pacijenti

Kakvo je stanje u Općoj bolnici Zabok, pitali smo sanacijskog ravnatelja Ivana Švajgera. – Moram reći da nemamo probleme s listama čekanja. Na nekim su se odjelima one čak i smanjile. Liječnici u Općoj bolnici Zabok marljivi su i radišni pa se kod nas štrajk i ne osjeti – rekao je Švajger. Iako se u medijima moglo čuti da su se pacijenti po bolnicama diljem Hrvatske žalili na liječničke usluge za vrijeme štrajka, u zagorskoj bolnici to nije slučaj. Ravnatelj je spomenuo da se samo jedan pacijent žalio zbog organizacije rada liječnika za vrijeme štrajka, no, dodao je, to je zaista zanemarivo ako se sagleda koliko je pacijenata prošlo kroz bolnicu za njegova trajanja. -Primjerice, prema podacima koje imamo, Odjel interne medicine zabilježio je znatno veći broj pacijenata, a za vrijeme štrajka izvedene su neke vrlo teške operacije koje se obavljaju u najrenomiranijim hrvatskim bolnicama. Riječ je, primjerice, o operacijama u sferi abdominalne kirurgije, poput operacije karcinoma gušterače – objasnio je Švajger.

Dr. Ćuk: Radili smo i radimo kako spada

U OB Zabok štrajk je odrađivan dostojanstveno. Svi pacijenti bili su zbrinuti, jedino su neke kontrole prenaručene. I odnos s Upravom bolnice bio je korektan – istaknuo je dr. Višeslav Ćuk, sindikalni povjerenik Hrvatskog liječničkog sindikata za Krapinsko-zagorsku županiju koji smatra kako liječnici, te medicinske sestre i tehničari ne bi smjeli biti kažnjeni smanjenim plaćama, posebice ne u OB Zabok i Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice koji su stvarno svoj posao odrađivali kako spada.

Ravnatelj je spomenuo da se samo jedan pacijent žalio zbog organizacije rada liječnika za vrijeme štrajka, no, dodao je, to je zaista zanemarivo ako se sagleda koliko je pacijenata prošlo kroz bolnicu za njegova trajanja

Skip to content