Novosti

U OPĆOJ BOLNICI ZABOK predstavljen Centar za dijalizu IDC

Centar za hemodijalizu koji djeluje već dva mjeseca kroz javno-privatno partnerstvo Opće bolnice Zabok i Poliklinike International Dialysis Centers s jedne strane i Krapinsko-zagorske županije s druge jučer je predstavljen javnosti, a trenutačno imaju 31 pacijenta. Centar se smjestio u prostorijama uz bolnicu koje su do sada bile neiskorištene, a riječ je o 747 četvornih metara.

– Kad smo zahvaljujući potpisanom partnerstvu ekipirali zdravstvene djelatnike i opremili prostor najsuvremenijim medicinskim uređajima za pružanje usluga hemodijalize, odlučili smo, također u dogovoru s partnerom, bez protokolarnog otvaranja odmah početi raditi, primati pacijente i pružati im naše zdravstvene usluge, što je cilj ovog našeg projekta – naglasio je na predstavljanju Ivan Švajger, predsjednik uprave Euromedic International. Među uzvanicima je bila i Barbara Tandarić, koja je 25 godina odlazila na dijalizu u bolnicu “Sveti Duh” u Zagrebu.

– Ovo je veliki dan za dijalizu u Zagorju. Ja sam se počela liječiti u Zagrebu na drvenim aparatima i bilo je zaista vrlo teško. Nisam ni sanjala da ću se jednoga dana liječiti u Zaboku, u tako lijepoj i modernoj bolnici. Danas je sve lakše uz ove nove uređaje, a ne moramo više ni putovati – rekla je. Kada centar proradi punim kapacitetom, na dan će moći raditi sa 44 pacijenta, što će zadovoljiti potrebe Krapinsko-zagorske županije, u kojoj radi i ustanova za dijalizu u Krapinskim Toplicama.

Opća bolnica Zabok, kaže ravnatelj dr. Stanko Belina, ostvarit će ovom suradnjom i dodatne prihode, a stručna suradnja liječnika i ostalog osoblja dviju ustanova jamstvo su podizanja razine zdravstvene skrbi u našoj županiji. Župan Hajdaš Dončić najavio je da će uskoro biti otvoren i odjel za magnetsku dijagnostiku.
Sretni što više neće putovati, pacijenti hvale odjel u Zaboku.

Piše: Nikola Capar/VLM krapina@vecernji.net

Skip to content