Novosti

U Općoj bolnici Zabok simpozij o promicanju dojenja 13.4.2016. u 13,00 sati

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana 13.4.2016. u 13,00 sati će biti održan znanstveno-stručni Simpozij o promicanju dojenja, humanizaciji poroda, dosizanju standarda za postizanje titule „Rodilište prijatelj majki i djece“ te aktivnostima Koordinacijskog tima za promicanje dojenja na području Krapinsko-zagorske županije.

Na simpoziju će biti riječi o podršci dojenju u okviru Krapinsko-zagorske županije, zatim općenito o programu zaštite i promicanja dojenja u Hrvatskoj, kao i o promicanju humanizacije poroda, poticanju i podršci dojenju u rodilištu te važnosti nastavka podrške i praćenja dojenja nakon izlaska majki iz rodilišta.

Također, biti će predstavljen rad Županijskog koordinacijskog tima za promociju dojenja sa implementacijom Projekta: Krapinsko-zagorska županija-prijatelj dojenja te o dosizanju standarda za postizanje titule „Rodilište prijatelj majki i djece“ u rodilištu Opće bolnice Zabok.

Isto tako, biti će prilike čuti iskustva i primjere dobre prakse kroz sudjelovanje predstavnika drugih županija. Znanstveno-stručni simpozij namijenjen je predstavnicima zdravstvenih ustanova, posebno liječnicima obiteljske medicine koji brinu o djeci predškolske dobi, kao i liječnicima zdravstvene zaštite žena, patronažnim i medicinskim sestrama.

Izvor: www.radio-zabok.hr

Skip to content