Novosti

U organizaciji Rudara DZ u novoj dvorani u Zaboku održano prvo izdanje malonogometnog dvoranskog „Limač cupa“

Vrijedni djelatnici omladinskog pogona NK Rudar DZ, uz potporu predsjednika kluba, Maria Videka, uspješno su organizirali prvo dvoransko izdanje „Limač cupa“, na kojem je nastupilo šesnaest momčadi: Varaždin, Tondach, Pregrada, Jedinstvo, Rudar DZ, Gaj, Radoboj, Stubica, Lučko, Zagorec, Mladost, Inkop, Lokomotiva, Sloga, Ivančica i Oštrc.

Nakon deset sati odličnog malog nogometaš u finalu su se našli zagrebački klubovi, Lokomotiva i Lučko. Minimalnom pobjedom od 1:0 Lokomotiva je postala prvi pobjednik dvoranskog limač cupa. Zagorsku čast spasili su limači Tondacha koji su u utakmici za treće mjesto savladali Varaždin.

-Jako sam zadovoljan igrom svojom momčadi, ali i organizacijom turnira. Uz malo sreće mogli smo i do finala, ali i ovo je lijepi uspjeh, sve čestitke mojim limačima, a njihovim roditeljima hvala na potpori – izjavio nam je trener limača Tondacha, Matija Herceg.

Od četvrtfinala nadalje sve utakmice su bile iznimno zanimljivo, a samo je jedna završena s dva gola razlike u korist pobjednika, što samo pokazuje kako su izjednačene utakmice bile.

Iz redova pobjednika stižu nam i najbolji igrač i strijelac. Tako je s pet golova najbolji strijelac Fran Penezić, a posebno smo ponosni što je najbolji igrač Ivan Vrančić, Zabočanin koji je nogometno prohodao u Mladosti, a preko Ponikvi je stigao do Lokomotive. Najbolji vratar turnira je Ante Čorić iz Lučkog, koji je pokazao veliku vrijednost, a svojim je obranama doveo Lučko u finale.

Nagrade najboljim pojedincima i momčadima dijelili su dogradonačelnica Zaboka, Valentina Đurek, predsjednik Gradskog vijeća Zaboka, Žarko Ivančić, predsjednik NS KZŽ, Stjepan Merkaš-Krojf i predsjednik Športske zajednice KZŽ, Stjepan Fotivec.

Turnir je bio iznimno dobro organiziran i odlično posjećen. U jednom trenutku je na tribinama bilo preko 700 gledatelja. Sve utakmice na turniru sudili su: Franjo Skozrit, Velimir Brezak, Dragutin Roksandić i Ivica Cvrtila.

-Nakon što smo uspješno organizirali ljetni cup, predsjednik Videk i ja odlučili smo da organiziramo i zimski cup i nismo pogriješili. Krenuli smo s limačima i jednim natjecateljskim danom, a već slijedeće godine uključit ćemo i zagiće, pa će turnir trajati dva dana. Plan je da turnir bude još masovniji i da dobije međunarodni karakter. Interes je bio velik, čak smo neke ekipe morali i odbiti. Iduće godine primit ćemo minimalno po 20 momčadi u obje konkurencije. Ugodno smo iznenađeni posjetom roditelja, ali i kvalitetom tunira. Mislim da smo bili dobri organizatori, ovo nam je bilo prvi puta u dvorani, pa ako je i bilo nekih malih propusta, iduće godine ćemo ih popraviti. Zagorski limači su se pokazali u vrlo lijepom svijetlu, osobito Tondach koji je uz malo sreće mogao i do finala. Lokomotiva je zasluženi pobjednik, ali ne može se reći da je bila predominatna. Prezadovoljni smo prvim izdanjem ovog turnira, a idući će biti još bolji – završnu ocjenu dao je Nenad Kovačić, šef omladinskog pogona NK Rudar DZ.

Izvor: Zagorski list

Skip to content