Novosti

U OŠ Zabok održana edukacija najmlađih o sigurnosti u cestovnom prometu

U OŠ Ksavera Šandora Đalskog u Zaboku, Krapinsko-zagorska županija, jučer je održana edukacija najmlađih o sigurnosti u cestovnom prometu. Manifestacija je prošla u najboljem redu, a za to su zaslužne naše partnerske službe koje su i ovoga puta održale sjajne radionice: PU krapinsko-zagorska, PP Zabok, GDCK Zabok i DVD Zabok.

Policijski službenici g. Stjepan Tovernić i g. Dejan Jurinjak pomogli su nam u održavanju reda na prometnom poligonu. Pazili su na poštivanje prometnih propisa i sigurno propuštanje pješaka. Prezentirali su i svoju opremu – policijski motor i policijsko vozilo. Sve je to koordinirao g. Željko Lež, a danas smo zajedno već na drugoj lokaciji – OŠ Franje Horvata Kiša Lobor i OŠ Ljudevit Gaj Mihovljan,Krapinsko zagorska županija.

Edukacija ne bi bila potpuna bez radionice GDCK-a Zabok. Ravnateljica gđa Željka Vukić i gđa Rosa Kotarski poslale su sjajan tim volontera: Matija Horvat, Laura Jug i Nera Ivančić, koji su učenike upoznali s osnovama pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja,a radionicu je vodio sjajan predavač g. Matija Horvat . Zahvaljujemo ekipi GDCK-a Zabok!

DVD Zabok predstavljali su g. Karlo Jandrok , g. Ratko Voslar i g. Željko Tršinski. Polaznicima su pokazivali vatrogasnu opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara.

Na jučerašnjim nesnosnim vrućinama oni su demonstrativno palili i gasili djeci vatru, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo. Veliko hvala na sjajnoj radionici !

Imali smo i gosta g. Ivana Jelinčića iz Odbora za sigurnost cestovnog prometa Krapinsko- zagorske županije (naš supervizor).

Auto škola Best sa svojim timom bila nam je podrška na terenu. Direktorica gđa Petra Kolarić inicijator je implementacije ovog preventivnog programa u Gradu Zaboku . Hvala Petra!

Manifestacija se provodi pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu RH i Grada Zaboka.

Gradonačelnik Grada Zaboka, g. Ivan Hanžek osobno je posjetio manifestaciju i čestitao polaznicima na usvojenim znanjima.

Posebne zahvale upućujemo ravnatelju škole g. Tomislavu Polanoviću, gđi pedagoginji Rosi Kotarski i gđi Valentini Derniković na velikoj pomoći tijekom organizacije cijele edukacije.

Šaljemo puno pozdrava svim sudionicima i jedva čekamo idući susret!

Skip to content