Novosti

U petak, 18. 3. u 12 sati – predavanje povodom jubilarnog 10. Tjedna mozga u Hrvatskoj

Opća bolnica Zabok uključila se u obilježavanje jubilarnog, desetog Tjedna mozga kojeg od 14. do 20. ožujka 2011. organiziraju Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo za neuroznanost.

Teme ovogodišnjeg tjedna mozga su “Mozak i učenje”, “Neuroekonomija” i “Novija dostignuća u neuroznanosti”. Opća bolnica Zabok ove godine naglasak će staviti na temu “Mozak i učenje”.

Razvoj medicine te novih metoda proučavanja rada mozga otvaraju fascinantno područje suradnje neuroznanosti i edukacijskih disciplina.

Pozivaju se svi zainteresirani građani da dođu na predavanja u petak 18. ožujka od 12 sati u Sivu dvoranu Opće bolnice Zabok (1. kat).

Andreja Gužvinec, prof. rehabilitator i Daniela Poljak, prof. rehabilitator govorit će na temu “Prikaz rada s djecom s višestrukim oštećenjima u rehabilitacijskoj skupini”, dok će Blanka Kralj, dr. med., spec. fizijatar govoriti na temu “Medicinska rehabilitacija – učenje novih i zaboravljenih vještina”.

Djeca iz osnovne škole Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda pripremila su izložbu keramike, a djeca iz Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog – PŠ Martinišće izložbu slika koje će biti postavljene u Sivoj dvorani.

Izvor: Zagorski list

Skip to content