Novosti

[U RAZLIČITOSTI JE LJEPOTA I SNAGA] Glazbeno-poetska večer uz J.R. Augusta i Marka Bilića 15. 11. u 18,00 sati

Večer će se održati u petak 15. studenog s početkom u 18 sati u Velikoj galeriji Grada Zaboka.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije 16. studenog, Savjet mladih Grada Zaboka, povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Pučko otvoreno učilište Zabok pozivaju vas na glazbeno-poetsku večer ‘U različitosti je ljepota i snaga’. Večer će se održati u petak 15. studenog s početkom u 18 sati u Velikoj galeriji Grada Zaboka. Tim povodom koncert će održati Zabočanin J. R. August (Nikola Vranić), a gost u poetskom dijelu programa je Marko Bilić.

Nikola Vranić /J.R. August, umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka, rođen 1989. Svojim talentom i osobnošću osvojio je podjednako domaću i stranu publiku i glazbene kritičare. Pažnju javnosti zavrijedio je kvadrilogijom “Change of Seasons” – pričom o 4 godišnja doba ispričanu kroz 4 videospota, od kojih se s prvim, “Man With A Magnificent Mind”, našao na ljestvici najperspektivnijih glazbenika na službenoj web stranici velikog Coldplaya. Dosad je objavio 5 EP-a (“Change of Seasons”, “Tea Party with Mrs. Death”, “33”, “Tales from the Forest”, “Black Waters”).

Glazba koju stvara vuče utjecaje iz različitih smjerova: od starog klavirskog bluesa i boogie-woogieja, preko folk kantautora pa do suvremene indie glazbe – ali je u potpunosti njegova, sastavljena od njegovog imaginarija rijeka, šuma i životinja koje u njima žive. Nakon pet EP izdanja i uvrštavanju na listu talentiranih glazbenika od strane čuvenog Coldplaya, nedavna objava prvog dugosvirajućeg albuma “Dangerous Waters” zatvara jedno i otvara novo poglavlje njegovog stvaralaštva koje obećava uspješnu karijeru van regionalnih okvira.August paralelno održava samostalne koncerte i koncerte s pratećim bendom i zborom.

Skip to content