Novosti

U rujnu se bira novo Dječje Gradsko vijeće Grada Zaboka

Dječje Gradsko vijeće Grada Zaboka koje djeluje u okviru DND-a Zabok održalo je posljednju sjednicu u IV. mandatu od 2011. do 2013. godine. Vijećnici su se prisjetili svih tema, aktivnosti, radionica, susreta i projekata koje su provodili u te dvije godine mandata, a bilo ih je zaista puno. Dječji vijećnici su se educirali na teme koje su si sami zadali Programom rada kao što su: Slobodne aktivnosti, Školica lijepog dječjeg ponašanja, Ovisnosti, Ravnopravnost spolova, Uloga medija u razvoju djeteta, Subkulture, Institucije, Dječja prava, Volontiranje, Djeca bez adekvatne roditeljske skrbi, Tradicijska kultura, Ekologija i Zaštita životinja, a u tome su im pomogli savjetnik za DGV Karlo Kralj i voditeljica Jasenka Borovčak te su često imali i goste-stručnjake na svojim sjednicama.

Projektom „Poboljšajmo parkove u gradu“ zajedno s Gradom Zabokom i sudjelovanjem mnogobrojnih volontera te organiziranjem „Humanitarnih karaoka“ obnovljena su, uređena i dodatno opremljena sva dječja igrališta i parkovi u gradu, a napravljena i dva nova.

Projekt „Zdravo i fino“ imao je za cilj promovirati, odgajati i obrazovati djecu i mlade o zdravoj prehrani, a za svoj veliki trud Dječje gradsko vijeće povodom Dana Grada Zaboka 2012. godine, u znak javnog priznanja za izuzetne zasluge i rezultate kojima doprinosi razvoju grada Zaboka dobilo je Plaketu Grada Zaboka. Vijećnice IV. saziva Anja, Ema, Irena i Nika održat će početkom rujna u Osnovnoj školi K.Š. Gjalskog prezentaciju o postignućima IV. saziva DGV-a te će se izbori za peti mandat Dječjeg gradskog vijeća Grada Zaboka održati do kraja rujna. (zl)

Izvor: Zagorski list

Skip to content