Novosti

U sanaciju problematičnog zabočkog raskrižja ulaže se milijun kuna, završetak radova uskoro

Nastavlja se rekonstrukcija raskrižja Ulice Matije Gupca i Stjepana Radića te parkirališta uz Park Milana Prpića

Izvanredno održavanje raskrižja Ulice Matije Gupca i Stjepana Radića te parkirališta uz park Milana Prpića u punom je jeku. Završen je dio nogostupa, odnosno položene su betonske kocke, od Naselja Borovčaki do Ulice Stjepana Radića. Kako su rekli iz Grada Zaboka, bitno je napomenuti da su u projekt bili uključeni svi isporučitelji javnih usluga – HEP, HT, Zagorski vodovod i Zagorski metalac koji su izvodili radove na zamjeni ili poboljšanju svoje infrastrukture što je uvelike doprinijelo kvaliteti samih radova.

Malo dječje igralište

Gotov je i dio nogostupa uz Ulicu Stjepana Radića te smo uspjeli postići dogovor s obitelji Turk glede rušenja gospodarske zgrade. Naime, Grad Zabok sklopio je s gospodinom Turkom ugovor o zakupu dijela parcele. Na dijelu porušene gospodarske zgrade planira se nastavak parkirališta te osvjetljenje tog dijela ulice i parkirališta. Iza parkirališta planira se urediti manje dječje igralište, a na mjestu sadašnjeg dječjeg igrališta planiramo postaviti sistem MOLOK polupodzemnih kontejnera – rekli su iz Grada.

Još mjesec i pol radova

Nadalje, kako su nam rekli, u planu je rušenje velikog betonskog okna s metalnim rezervoarom u kojem se nekad nalazilo lož ulje za potrebe grijanja zgrade Stjepana Radića 1 (brijeg između TISKA i knjižnice) te bi se na tom dijelu izgradilo parkirno mjesto.

– Ispred stare robne kuće planiramo urediti parkiralište na način da se automobili ne moraju „penjati“ preko rubnjaka na nogostup, već da ga proširimo s rubnjacima. Nakon, završetka tog dijela planira se uređenje nogostupa ispred zgrade MUP – a te parkirališta kod Parka Milana Prpića, na način da nogostup ide uz rub ceste i bude popločen kockama, a parkiralište završno obrađeno asfaltom – istaknuli su iz Grada. Za dovršetak svih navedenih radova potrebno je još mjesec do mjesec i pol dana, a vrijednost investicije u ovom je trenutku oko 700 tisuća kuna. No ako se uz tu investiciju Grada dodaju i one Zagorskog vodovoda, HEP – a, HT – a i Zagorskog metalca, ona se penje na milijun kuna.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content