Novosti

U Sisku održan plivački miting pod nazivom „Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj“

U organizaciji PK Sisak Janaf na 25 metarskom zatvorenom bazenu ŠRC Sisak održano je trinaesto izdanje plivačkog mitinga pod nazivom „Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj“. Nastupilo je čak 417 plivača i plivačica mlađe dobnih kategorija iz trinaest hrvatskih i jednog slovenskog kluba.

Djevojčice su plivale u godištima, 2007., 2008., 2009. godište i mlađe, a dječaci u 2006., 2007., 2008. godištu i mlađi. Put Siska su sportski direktor Ivica Androić i trenerica Maja Martinić poveli četrnaest najmlađih članova PK Olimp, koje su gromoglasno bodrili njihovi roditelji. Olimpovci su se kući vratili s deset medalja, od kojih su tri bile zlatne jedna srebrna, a šest medalja bilo je brončanog sjaja.

Istaknula se Jana Pavalić koja je osvojila čak četiri medalje. Jana je bila zlatna na 100 leptir i 100 slobodna, a brončana na 100 leđno i 100 mješovito. Isti broj medalja osvojio je i Mauro Šipek Glavač s time da je on bio zlatni na 100 leptir, dok je na 100 leđno, 100 prsno i 100 mješovito bio brončani. Preostale dvije medalje osvojili su Leon Novak i Lori Šipek Glavač. Leon je bio srebrni na 50 slobodno, a Lori brončana na 50 leptir.

Od ostalih vrijednih rezultata unutar prvih deset više puta su se plasirali: Roko Damiani, Vanja Bartol, Emma Horvat i Toto Šipek Glavač kao najmlađi natjecatelj. Svi ostali plivači Olimpa popravili su svoja osobna vremena. Na ovom natjecanju za plivački klub Olimp nastupili su još: Andrija Anić, Viktor Ostriž, Ivan Fučkar, Matija Bartol, Pio Žnidarec i Lucija Borošak.

Idući ispit Olimpovci će imati na HPS mini Grand Prix Hrvatska u Varaždinu, gdje će nastupati mlađi kadeti i kadeti.

Izvor: Zagorski list.

Skip to content