Novosti

[U SKLOPU DANA OTVORENIH VRATA] Zagorski učenici posjetili uspješne zagorske poslodavce

Dane otvorenih vrata provodi Zagorska razvojna agencija u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom, Obrtničkom komorom KZŽ, HGK ŽK Krapina i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, PU Krapina u sklopu projekta ENTER- Entrepreneurship for employment, koji je sufinanciran sredstvima Europske unij

Prošlog su tjedna održani Dani otvorenih vrata poslodavaca gdje su učenici 6. i 7. razreda osnovnih škola sa područja Krapinsko- zagorske županije posjetili poslodavce te se iz prve ruke upoznali sa proizvodnim procesima, radnom okolinom i cjelokupnim radnim procesom. Na Danima otvorenih vrata sudjelovalo je više od 150 učenika iz 7 osnovnih škola, a učenici su posjetili Stolariju Ćuk u Oroslavju, tvrtku Meditex iz Zaboka, obrt Josip Pleško iz Gubaševa, tvrtku Alati Stuhne iz Pregrade, tvrtku Stražaplastika iz Huma na Sutli, te Terme Tuhelj iz Tuheljskih Toplica.

Dane otvorenih vrata provodi Zagorska razvojna agencija u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom, Obrtničkom komorom KZŽ, HGK ŽK Krapina i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, PU Krapina u sklopu projekta ENTER- Entrepreneurship for employment, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije. Projektne aktivnosti su između ostaloga usmjerene na promociju i popularizaciju deficitarnih zanimanja na području Krapinsko zagorske županije. Uz aktivnosti koje se već provode (promocija deficitarnih zanimanja u Osnovnim školama) u tijeku je izrada promotivnih filmova na temu deficitarnih zanimanja, a koji će biti plasirani putem socijalnih medija sa svrhom dopiranja do ciljnih skupina (djece i roditelja), zatim organizacija brojnih promotivnih aktivnosti namijenjenih roditeljima i djeci te organizacija Dana otvorenih vrata poslodavaca namijenjenih učenicima.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content