Novosti

[U SPOMEN NA MARKA] 700 sudionika na 11. Memorijalu ‘Marko Piljek’

DVD Pavlovec domaćin je 11. vatrogasnog memorijala u spomen na Marka Piljeka

Danas se u Pavlovcu Zabočkom održava 11. Memorijal Marko Piljek, vatrogasno natjecanje koje organizira DVD Pavlovec, pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije, Grada Zaboka i Vatrogasne zajednice Grada Zaboka. Memorijal Marko Piljek je najmnogobrojnije vatrogasno natjecanje u našoj županiji, s preko 700 sudionika, a zapravo i lijepa prigoda da se grad Zabok, građani Zaboka i i sudionici Memorijala sjete Marka Piljeka, 11 -godišnjeg dječaka koji je volio sudjelovati na vatrogasnim vježbama i natjecanjima te je bio aktivan član DVD-a Pavlovec za vrijeme života, sve do 30. kolovoza 2003. kada je tragično nastradao u prometnoj nesreći i preminuo.

– Marko je bio 11-godišnji dječak koji je živio u Pavlovcu i redovito dolazio na treninge DVD-a Pavlovec. Veselio se druženju s prijateljima i želio je biti koristan i pomagati ljudima u nevolji. Treninzi u DVD-u Pavlovec pod vodstvom Damira Papište su mu kroz igru to omogućili. Osjećao se korisno i da već tako mlad pridonosi zajednici. Biti vatrogasac je časno zanimanje. Svi vi dragi natjecatelji danas prisutni ovdje budite ponosni. Odabrali ste služiti drugima i tako svijet učiniti boljim, sigurnijim i ljepšim mjestom – rekla je Markova sestra Andrea Piljek i dodala da je ponosna da je kratak život njezinog brata poslužio kao primjer. – Hvala vam što iz godine u godinu dolazite njemu u čast i što meni i mojoj obitelji pomažete da se lakše nosimo s gubitkom – istaknula je Piljek. Zahvalila je pokroviteljima Memorijala, Krapinsko-zagorskoj županiji Gradu Zaboku te Vatrogasnoj zajednici Krapinsko-zagorske županije.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber rekao je kako je ovo uz županijsko vatrogasno natjecanje, najveće natjecanje, a da su vatrogasci ponosni na Marka.

– Posebnost ovog kupa je da je posvećen mladom vatrogascu, dječaku koji je tek stupio u život i uključio se u vatrogasce. Velika je to čast i ponos za nas vatrogasce – istaknuo je Skuliber.

Župan Željko Kolar otvorio je samo natjecanje. – Marko je s 11 godina imao vatrogasnog staža i ovo je jedno lijepo sjećanje na tog mladog dečka. Na natjecanje dolaze ekipe iz cijele županije i šire i na taj način se čuva spomen na njega i njegovoj obitelji se na neki način olakšava tuga koja neće nikad prestati – istaknuo je Kolar i dodao da ona vatrogasna društva koja ulažu u djecu, ne moraju brinuti o svojoj budućnosti. – To odlično radi Vatrogasna zajednica KZŽ i svi DVD-ovi koji djeluju na području Krapinsko-zagorske županije – rekao je Kolar.

Gradonačelnik Ivan Hanžek nije krio ponos što se okupio toliko velik broj sudionika. – Ovaj današnji Memorijalni kup koji je okupio 67 ekipa pokazuje koliko su vatrogasci dobro organizirani, emotivno je kada gledate one najmlađe pa do onih mladih koji žele dati doprinos svojoj zajednici i korisno iskoristiti svoje slobodno vrijeme – izjavio je Hanžek-

Predsjednik DVD-a Pavlovec Ivan Jelenčić rekao je kako ovaj Memorijal mnogo znači tom vatrogasnom društvu. – Kad sagledamo život Marka koji je s 11 godina bio vrsni mladi vatrogasac koji je s ljubavlju obavljao svoje zadatke, budućnost vatrogastva ne prestaje, već se budi. Sretni smo što je on bio naš član. Nažalost je tragično preminuo – rekao je Jelenčić.

Valja spomenuti kako se uz djecu, na natjecanju natječu i odrasle muške te ženske ekipe.

Izvor.Zagorje.com

Skip to content