Novosti

U tijeku je druga faza radova izgradnje paralelne prometnice sa spojem preko rijeke Krapine na državnu cestu DC1

Na području Zaboka u tijeku su radovi na cesti koja je svojevrstan nastavak industrijske ceste, a vodi prema poduzećima u zabočkoj gospodarskoj zoni. Kako nam je rekla glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić, projekt izgradnje paralelne prometnice sa spojem preko rijeke Krapine na državnu cestu DC1 izvodit će se u četiri faze, a bit će ukupne dužine oko 2100 metara.

Prva faza je završena, a obuhvaćala je izgradnju kružnog toka i glavne trase prometnice, a trenutno je u tijeku druga faza radova – objasnila je Pajić dodajući kako ta druga faza uključuje izradu glavne trase prometnice s dva prometna traka širine 3,25 metara i rubnim trakovima širine 30 centimetara. Drugom fazom predviđena je i izrada otvorenog sustava odvodnje prometnih površina i okolnog slivnog područja, zaštita i prelaganje svih postojećih elektroinstalacija, telekomunikacijskih instalacija, vodovoda, te dijela rasvjete kao nastavka već izgrađene rasvjete kružnog toka iz I. faze. – Na kraju trase predviđena je izgradnje okretišta kojim se osigurava prometna cjelovitost do izgradnje III. faze. Izgradnjom II. faze u prometno tehničkom smislu osigurat će se preduvjeti za realizaciju priključenja kako postojećih tako i budućih gospodarskih subjekata u komunalnoj zoni i omogućavanja njihovih prilaza na državne ceste D205 i D1 preko rekonstruiranog kružnog raskrižja obuhvaćenog I. fazom. Ovom fazom omogućuje se kvalitetnija prometna povezanost za izgrađene objekte koji priključak na postojeću prometnicu D205 koriste poljski put uz sjeverozapadnu obalu rijeke Krapina – objasnila je glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Trećom fazom predviđen je nastavak izgradnje prometnice te izvedba otvorenog sustava odvodnje prometnih površina i okolnog slivnog područja te mosta preko rijeke Krapine sa spojem na postojeću državnu cestu D1. Posljednja, četvrta faza predviđa dogradnju glavne trase prometnice s izgradnjom razdjelnih pojaseva i pješačko – biciklističkih staza te raskrižja za buduću lokalnu cestu prema Velikom Trgovišću. Kao što smo rekli, trenutno su u tijeku radovi na drugoj fazi koji se, prema informacijama iz Hrvatskih cesta, odvijaju predviđenom dinamikom. Druga faza radova trebala bi završiti 8. rujna ove godine. Investitor radova jesu Hrvatske ceste d.o.o., a vrijednost radova iznosi gotovo 4, 9 milijuna kuna bez PDV – a.

Izvor:www.zagorje.com

Skip to content